fredag 30 mars 2018

Glad påsk!


Hundarna och jag har påskat till det och önskar er alla allt gott!

5 kommentarer:

  1. Jag vädjar om hjälp till befolkningen i Afrin. De har en mycket svår situation. Inga hem, inget vatten, ingen el och de slåss om brödbitarna.

    Help Kurdistan har ett 90 konto.

    Ni kan läsa mer på SR, Reuters m fl

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6921175

    SvaraRadera
  2. När regeringen tillåter att fler och fler blir fattigpensionärer och jag tillhör dom så kan jag inte hjälpa dig.

    SvaraRadera
  3. kloka damen2018-03-31 09:41

    Glad Påsk Carina, Björn och vovvarna.

    Ledsen Anonym, det är många som behöver hjälp i vårt närområde. Ex. tiggarna på gatorna och nu Sveriges fattigaste pensionär också. Kommer förmodligen snart att sitta i sina rullstolar och tigga.Cancerfonden är i stort behov av pengar till forskningen. Den här månadens räkningar knäcker mig.

    SvaraRadera
  4. Jag är fullkomligt medveten om vår situation i Sverige. Jag kan själv sälla mig till denna skara. Men det var inte er jag tänkte på utan alla dem som har möjligheter och som skor sig på er. Det finns många kurder i Sverige varför hjälper inte Özz med flera sina landsmän? De står väl inte på bar backe? Eller etablissemanget som ställt till med det? Politikerna, miljardärerna, journalister, och alla övriga i etablissemanget OCH alla andra lurendrejare, knarkhandlare eller gangstrarna världen över som sitter och plockar in pengarna från Sverige som går i strid ström till utlandet.

    Jag är glad för att ni svarade. Det är bra att det problematiseras för det är precis som ni säger. Och det tragiska är att det var ni som svarade. Inte dem som det inte hade gjort ett dyft att skänka något. De kunde utan vidare var och en skänkt den summa som hjälporganisation för kurderna fått in. Det är DE som skall skämmas. För att de inte hjälper. Men de tar inte ens del av vad vi skriver och skulle väl bara hånskratta åt det. Det är bara folk som vet vad de talar om och känner medlidande som svarar. Många orkar inte och många är så fattiga att de inte ens har en dator.

    Jag tänker på Fridolin som är i Ungern och skryter. Hur kan denne pojke sitta i en riksdag med ett så dåligt omdöme och t o m försvara och försöka dölja sina övergrepp mot den egna befolkningen. Vi svenska fattiglappar får nästan hjärtinfarkt när vi hör alla dumheter på radion och ser SVT. Och hånas och behandlas som om vi vore dumma. Om det rika Sverige! Och hur synd det är om alla utlänningar men aldrig om de lurade, bedragna och skinnade svenskarna. Precis som ni kloka medmänniskor som drabbats av etablissemanget och dess brist på respekt för sina landsmän - i Sverige men också i Kurdistan. Och alla andra länder över hela jordklotet.

    I lördagsintervjun hördes idag Cecilia Malmström. Det är helt obegripbart att sådana ska få styra oss. Hur har hon nästlat sig in i maktens korridorer? Kanske det beror en del på oss som inte varit tillräckligt vaksamma och pålästa om vad som händer i vårt land och i världen. Märk väl att C M kallade USA (Trump) för "spelare". Det är så de ser på oss som små spelpjäser utan värde medan de gapar om allas lika värde. Kristian Åström i Lördagsintervjun begrep mera än vad den lilla flicka i EU begripit.

    Ja cancerforskningen m fl behöver hjälp och det var det som vi svenskar skulle ha satsat påi stället för att strö pengar över hela världen eller proppa våra egna rikaste fickor fulla. Att överleva själva. Men med de som styr oss kommer vi aldrig att göra det.

    Lööf och Löfven har pengar i överflöd i synnerhet Lööf. De skäms inte när de står på scenerna och babblar över vad de ska göra. Det är bara bubbelgum som de blåser i.

    Jag har dock inte samvete att inte be för andra behövande och olyckliga satar. Kurderna är några som utnyttjas och behandlas vedervärdigt.

    Kloka damen och fattigpensionären så har vi det. Jag är glad att ni svarade för vi måste skriva mera om det. Folk är rädda att tala om hur illa vi har det. Lyssnade på Ring P1 häromdagen (fredags kanske). Först talar man om orättvisor och fattigdom men när man hånas i detta fallet Sverker, så backar man. Det är så oförskämt och elakt av SR och dessa programledare som de behandlar vanligt folk. Hånar dem eller klickar av dem när deras inlägg i debatten blir för besvärande för slöddret och gangstrarna som styr oss.

    Glad Påsk och låt oss fortsätta i debatterna. Skriv , skriv, skriv.

    Angela




    SvaraRadera
  5. kloka damen2018-04-01 14:26

    Angela, lysande beskrivning och Glad Påsk till dig.

    SvaraRadera