måndag 15 januari 2018

Varför försvarade inte Leif Östling sig så här?

För att i Sverige, säger vi inte sånt här. Då blir det stupstocken och gatlopp, vår yttrandefrihet tillåter inte synpunkter på skattesystemet.

Men i Danmark vågar man. 

Den danske affärsmannen Asger Aamund förstår mycket väl, varför några får lust att ta sin förmögenhet och flytta till utlandet, för här hemma betalar vi alldeles för mycket skatt  - i förhållande till vad vi får tillbaka i välfärdstjänster.

»Det är illojalt att flera olika politiska generationer har sprätt med våra pengar, så vi har världens högsta skattetryck - UTAN att vi har världens bästa serviceapparat. Det är långa, långa väntetider på våra sjukhus, och det i ett land som plundrar sin egen befolkningen«, säger Asger Aamund.

Hans uttalande kommer som ett svar på att en annan känd dansk affärsman, som precis som Magdalena Andersson, kallat skatteplanerare för förrädare.

»Man måste inte känna plikt och vara lojal mot ett samhälle som har missbrukat dina pengar. Man är inte skyldig samhället någonting, när våra skattepengar rinner mellan fingrarna på politikerna och våra gamla får mat i plastfolie. Det danska välfärdssamhället är ramponerat - TROTS att vi har världens högsta skattetryck. Det föder inte lojalitet, när man inte får nåt för sina pengar.

Hade vi haft ett super välfärdssamhälle, så kunde jag ha förstått Lars Larsen, men när vi har en cementtung byråkrati hängande över oss, så förstår jag inte. «

 
Asger Aamund er direktör för A.J. Aamund.


1 kommentar:

  1. Varenda sosse & kommunist skatteplanerar!!!!!!!!!!!
    Dessutom består deras inkomster av skattemedel.
    Leif Östling däremot TILLFÖR medel till statskassan!
    All heder åt Leif Östling.
    Skatteträlen

    SvaraRadera