söndag 14 januari 2018

Att leva som Krösus i ett låglöneland, på svenska arbetares ihopknogade skatter. Det är riktigt äckligt.

Och det är våra egna svikarmyndigheter som låter det hända.

En kvinna från Göteborg ska betala tillbaka drygt 400 000 kronor till Försäkringskassan eftersom hon felaktigt fått barnbidrag, underhållsstöd, flerbarnstillägg samt föräldrapenning.

Kvinnan är i 30-årsåldern och mamma till sju barn. 

Försäkringskassan startades en utredning, efter uppgifter från Skatteverket om att familjen ska ha utvandrat till ett annat land. Det framkom då bland annat att barnen gick i skola i det nya landet.

Enligt Försäkringskassan bedömning var kvinnans inregistrering i svensk socialförsäkring felaktig, eftersom hon aldrig haft för avsikt att bosätta sig stadigvarande i Sverige med sina barn.

Bidrag har utbetalats under en lång period då familjen inte alls bodde i Sverige.
Försäkringskassan kräver nu pengarna tillbaka.

 Försäkringskassan kan sätta summa på samma blåskonto,  där de på grund av löjeväckande inkompetens låter alla andra simpla och enkla svindlerier och bedrägerier mot vårt folk hamna.

8 kommentarer:

 1. Försäkringskassan (svenska skatteträlarna) kan titta i månen efter de bortsvindlade kosingen.
  Det finns enormt många skattebedragare i Sverige.
  Sol & vår så länge idiotin består.
  Trälen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men:"djävlar vad mycket vi får det..."
   Då håller Andersonskan truten!
   JJ

   Radera
 2. kloka damen2018-01-14 14:55

  Under Reinfeldts tid tvingades försäkringskassan (i flera fall) neka cancersjuka att vara sjukskrivna. Att få ett cancerbesked kan knäcka vem som helst.
  Den gräsliga människosynen från en politiker hoppas jag aldrig mer uppleva. En pengagalen statsminister med en hel del gelika väljare. Arrogans och förakt har Reinfeldt visat och det öppna hjärtat gäller bara honom själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Onekligen är Reinfeldt den största landsförrädaren sedan Cronstedt men de nuvarande är inte långt efter. Det var visserligen Reinfeldt som startade tsunamin men det tog honom sex år att skrapa ihop fler än vad Löfven gjorde 2015.

   Radera
 3. Det finns bara en enda lösning på problemet; Stoppa utlänningar ifrån att få bidrag. Erbjuda beredskapsjobb istället och först när de försörjt sig själva med riktiga jobb i fem år kan de söka bidrag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är (var, förr i tiden) dessutom brottsligt. Kvinnan är en tjuv - hon har med berått mod stulit massor av andras pengar.

   Radera
 4. Men kvinnan var ju inte av svensk etnicitet och då är kontrollen inte hård. Då gäller den öppna plånbokens mantra... Allt åt alla. Den onda godhetens öppna hjärtans politik.
  DGDFria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte låta bli att småle lite bittert åt kvinnans diss, - nja, det var ett shitholeland, jag snor med mig en halv miljon och drar hem igen.

   Radera