söndag 17 december 2017

Tredje ljuset. Och jag tänker extra på alla oss åsiktsstarka som lever som utstötta.


Utdrag ur Patrik Engellaus artikel i Det Goda Samhället:

-"Många kloka personer förklarar för mig att de måste censurera sig för försörjningens och anseendets skull. Om de öppet diskuterade sina observationer, känslor och bedömningar skulle de bli hållna för rasister, nazister och brunråttor.

Förstår du? Ska jag säga det tydligare? En, som jag tror, stor del av landets mest insiktsfulla människor är djupt oroliga för Sveriges framtid men törs inte framföra sina åsikter. Idag har jag talat med tre stycken framstående men tysta svenskar som oberoende av varandra har frågat mig om jag tror att det överhuvudtaget går att reda upp det svenska tillståndet på ett rimligt konfliktfritt och ordnat sätt. Jag har uppriktigt och sanningsenligt svarat att jag inte vet. Även jag funderar mycket på den frågan.

Om dessa människor vågade tala så skulle stämningsläget i nationen – ”den allmänna opinionen” – ganska snart förändras. Det skulle bli allt svårare för politikerväldet att med hjälp av lydiga media undvika att ställa uppenbara frågor för att i stället leverera nonsenssvar." 

Den massiva svenska vänsteropinionen har sett till att ingen vågar tycka.

(ps, missa inte kommentarerna på DGS!)


5 kommentarer:

  1. Det är de tysta, rädda medlöparna som till stor del är skyldiga till tillståndet där de som inte är rädda får betala priset för sitt civilkurage. Trött på offerkoftorna ju fler vi är som öppnar munnen ju mindre makt får åsiktsfascisterna. Men det är för sent även för de som var tysta medlöpare.
    DGDFria

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Nu när godhetspatrasket uppenbarligen infört mord som en motåtgärd mot sanningssägare så blev det genast lite mer intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Detta är speukationer som närmast sörjande vill bli befriade ifrån.

      Radera
    2. Sternligan igång igen?
      Koppling till Robban?
      Tja, vem vet...
      Jungman Jansson

      Radera