onsdag 13 december 2017

Sveriges statsminister:- Vojne, vojne, fy, usch, tvi vale - så här kan vi inte ha det.


Utdrag ur Ann-Charlotte Marteus ledare:  - "Helt oacceptabelt", säger statsministern som vanligt - det är ord som förpliktigar. Ska man tolka det som att Sveriges regering tänker prioritera kampen mot antisemitism? Prioritera den på vuxenvis.
Nej, så stora växlar kan man inte dra. Stefan Löfvens väg är beströdd med oacceptabla fenomen.

Han lovade nyligen att regeringen ska hålla fokus på sexuella trakasserier, för "det är fullständigt bedrövligt och oacceptabelt."

Att kasta sten mot blåljuspersonal är "fullständigt oacceptabelt".
Att Socialdemokraterna har sålt lotter på faktura är också "oacceptabelt".

Andra oacceptabla saker är tiggeri, sprängdåd mot poliser, bilbränder och våldtäktsanmälningar som läggs på hög.
Till sist blir detta omkväde patetiskt. Detta är Sveriges regeringschef, men han ger visst intryck av att bemanna en liten städfirma, "Oacceptabelt AB", med affärsidén att skura Sverige problemfritt med världens minsta tandborste.----------------------

Snart hamnar ett nytt problem, dåd eller #upprop på löpsedlarna och då kommer Stefan Löfven med stor sannolikhet att dyka upp och förklara att det är "fullständigt oacceptabelt" samt att det inte finns någon plats för sådant i hans Sverige. Samt att problemet skyndsamt "ska bort".

Men det finns en punkt där beslutsam optimism övergår i verklighetsförnekelse. Den punkten ger Stefan Löfven ibland intryck av att passera. Det är skrämmande.
Av Sveriges statsminister har vi rätt att kräva mer än besvärjelser. 

Mycket bra skrivet av Ann-Charlotte Marteus!




Löfvén -Jasså, är det jag som har makten och verktygen? Måste tänka var jag kan ha lagt dem.

5 kommentarer:

  1. Löfvén är fullkomligt oacceptebel som statminister.
    Svinhugg går igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men inte bara där...
      Jungman Jansson

      Radera
  2. Det är inte ok...är också ord som stasiminister ofta använder. Jag mår illa bara jag hör de orden till intet förpliktigande. Käbbel är hans signum.
    DGDFria

    SvaraRadera
  3. kloka damen2017-12-14 10:03

    Retat mig länge på "oacceptabelt". Ett knep dom tar till när hjärnan är satt ur spel. Inte "OK" börjar också bli tjatigt.
    Politikerna ska berätta hur dom ska lösa vansinnet i Sverige.
    Hela Sveriges klart tänkande befolkning är kränkt av en totalt miserabel regering.

    SvaraRadera
  4. Den enkla barnhemspojken med bristfällig utbildningshistorik och tveksam arbetslivserfarenhet har en personlig agenda i hela detta makabra skådespel. Han har ingen som helst tanke på att göra några större ingrepp i den svenska politiken. I alla fall inget som bryter mot Kalergiplanen och dess befrämjare. Hans personliga agenda är att arbeta hårt för att säkra en reträttplats bland de stora elefanterna antingen i EU eller i FN. En plats där han i lugn och ro, ungefär som Jean-Claude Junkher, kan irra omkring lite småfull hela tiden och leka utan att någon ifrågasätter hans kompetens längre. Och detta är ur svenska folkets synvinkel fullständigt oacceptabelt!

    SvaraRadera