fredag 20 oktober 2017

Varför lämnar lydmedia och "oppositionen" Dan Eliasson ifred?



Per Gudmundson ledare SvDMord, skjutningar – de använder handgranater! 

Oslos polischef Hans Sverre Sjøvold har nästan svårt att göra sig trodd när han beskriver Stockholm. Han intervjuas av Hanne Skartveit, politisk redaktör på Verdens Gang, en av Norges största dagstidningar (samtalet går att lyssna på i VG-podden Skartveit, 11/10).
.
De pratar om vad som ännu bara är en begynnande tendens i Norge, och polischefen varnar för en utveckling som den i Sverige.
”Det är skräckscenariot”, säger han om gängkrigen, som han fruktar även ska blossa upp i Oslo ”Det är nytt. Det har funnits gäng som slagits mot varandra, men här ser man hur de vill etablera sina egna territorier.”

”Det är vad de kämpar med i Sverige. Det är helt oacceptabelt att det är någon annan än polisen som har makten på gatorna.”

Han säger att Oslopolisen behöver mer resurser för att det inte ska bli som i Sverige, och att man ska tappa mark till de kriminella gängen.
”För att uttrycka det så enkelt som möjligt: Det är polisen som bestämmer på gatan, och det är ingen annan som kan ha den rollen. Och den dagen den rollen övertas av andra, då har vi förlorat.”

Jag kommenterar inte Per Gudmundsons skarpa ledare med ord. Jag gör det med en bild.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar