onsdag 25 oktober 2017

Jahan Carlströms prilliga fnulor.

Johan Carlström, SvD:-

"Fler papperslösa betalar skatt än vad många tror.

Papperslösa anklagas ofta för att utnyttja välfärden trots att de vistas olovligt i Sverige. I själva verket kanske de bidrar med mer till ekonomin än vad många tror." 

Johan Carlström bygger en hel kolumn på vad han och vi eventuellt "tror", och vad som "kanske" gäller när vi eller han "tror". 

Jag läste  med stora ögon, man är ju liksom itutad att det som står i denna fina tidning bör läsas med god vilja och stor respekt...... men det går fanken inte......

Carlström: -"Tusentals papperslösa betalar skatt till Skatteverket, trots att de egentligen inte får lov att jobba. Det beror på att myndigheten inte kontrollerar om invandrare har arbetstillstånd när de registreras. Ett system har också vuxit fram där papperslösa till exempel utför exempelvis städjobb i andras namn. På så sätt betalar de indirekt skatt genom denna andra person som har tillstånd att arbeta i Sverige." 

Vad vill Carlström leda i bevis??


Carlström fortsätter: "Sedan juli 2013 kan papperslösa till exempel få akutvård, preventivmedelsrådgivning och vård vid abort. I kommuner som Stockholm och Malmö kan papperslösa barnfamiljer söka försörjningsstöd. Barn till papperslösa har också full tillgång till vård och skolundervisning till och med gymnasiet.
Att personer utan uppehållstillstånd kan utnyttja välfärdstjänster innebär alltså utan tvekan en kostnad för staten". ( -wow, liksom, einstein slår till - ) "Men det är samtidigt rimligt att utgå ifrån att många papperslösa drar sig för att utnyttja välfärdstjänsterna på grund av en rädsla för att åka fast."

 ??????????????????

Vad mer tycker Carlström att det är "rimligt att utgå från" när han stretat ihop årets mest oläsvärda och ickevedehäftiga blajskolumn. 

Vad är det Carlström vill ha sagt. Egentligen.

7 kommentarer:

  1. Men, Carina!
    Han gör nytta för de statliga bidragspengarna till tidningen han har anställning hos.
    Förslagna stackare.
    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. När det gäller att försvara dom som inte har rätt att vara här så har idiotin inga gränser.

    SvaraRadera
  3. *Fler sinnesslöa arbetar på SvD än du tror.*
    Fel rubriksättning. I det okorrekta nyhetsflödet kiknar läsarna av skratt över Carlströms dumhet. Eller som Löfven säger, Trams
    Mässkalle

    SvaraRadera
  4. P.S. Rätt ska vara rätt; "Fel rubriksättning" ska vara;
    Rätt rubriksättning Jag inser mitt fel, men knappast Carlström som lider av PK-hybris.
    Mässkalle

    SvaraRadera
  5. Det uppvägs av att många invandrade som bedriver rörelser fuskar med moms och andra skatter, exempelvis tobaksskatten. Sedan kan vi lägga till de miljarder cirkusen kostar. Jan Tullberg kom fram till 125 miljarder i offentliga utgifter långt innan tsunamin så det torde vara det dubbla nu.

    SvaraRadera
  6. Detta snille måste vara en stark kandidat till Nobels ekonomipris. Blodsven

    SvaraRadera
  7. De´där tror väl inte Johan Carlström själv på?!
    Vi andra lägger ihop 1+1 och de´blir 2.
    Snillet

    SvaraRadera