lördag 23 september 2017

Jag utmanar Stefan Löfvén, Helen Fritzon och Gudrun Schyman att titta Masih Allinejad i ögonen.



Utdrag ur livsviktig ledare i SvD: ”Vi har darrat i trettioåtta år – nu är det mullornas tur”


I Iran pågår i det tysta en revolt mot förtrycket av kvinnor symboliserat av hijab och den obligatoriska klädkoden. Det är journalisten, författaren och exiliranskan Masih Alinejad, som har bildat rörelserna Min stulna frihet och Vita onsdagen. 

I dag lever hon i New York och kämpar för de iranska kvinnornas mänskliga rättigheter, frihet och jämställdhet.

-Bara att vara kvinna blir till en brottslig handling, säger Masih Alinejad. Om du blir förälskad och håller din väns hand bryter du mot lagen. Om du visar för mycket hår. Om du har för hög röst. Om du märks för mycket. Om du sjunger eller dansar. Allt sådant som för andra kvinnor runt om i världen är helt naturligt.

I exilen startade Masih Alinejad år 2014 rörelsen Min stulna frihet, som innebar att iranska kvinnor tog av sig huvudduken på offentliga platser för att ta selfies eller filma sig barhuvade. Sedan publicerades och spreds dessa vittnesmål via Facebook.

 För att dessa kvinnor nu även ska kunna identifiera varandra och bygga underjordiska nätverk av civil olydnad har Masih Alinejad tagit rörelsen ett steg vidare och skapat Vita onsdagen. Där uppmanas kvinnor att gå ut på stan korrekt klädda i hijabs och långa kappor – men allt i vitt. Det är inte olagligt att klä sig i vitt, så moralpolisen kan inte arrestera dem. Även många män deltar.

– Det handlar om makar, fäder, bröder och söner till dessa kvinnor, förklarar Masih Alinejad. De går ut på stan skuldra vid skuldra, en på var sida om kvinnan, när hon tar av sig huvudscarfen. Vi har även män som själva börjat klä sig i vitt på onsdagar. Det senaste jag hörde var att man skulle samlas och gå på en konsert, alla klädda i vitt, män och kvinnor.


Man måste utmana, ställa krav, revoltera.

Vita onsdagen har inte gått obemärkt förbi. Under fredagsbönen kallar mullorna de vitklädda för prostituerade, och i parlamentet omnämns Masih Alinejad som en spion.

4 kommentarer:

  1. Hade våra ylande idioter som kallar sig feminister haft ett uns av trovärdighet, så skulle muslimer haft ett helvete i vårt samhälle. I stället riktar dessa totalt urblåsta feminizter sin obegripliga ilska mot den hederlige arbetande, skattebetalande familjeförsörjaren. Fy fan vad jag avskyr dessa skitfula gaphalsar. Blodsven

    SvaraRadera
  2. Och dessa Förtryckare tar vi emot...! Eller rättare sagt alla PK partier med Mobbarna Löfven och Reinfeldt i spetsen. Var är dessa Feminister...Var är vår Feministiska regering. Feminister är Satans verktyg och jag är kvinna själv så jag är ingen vit kränkt man som de så ofta skyller allt på. Ibland undrar man om de är läskunniga.
    DGDfria

    SvaraRadera
  3. Ska bli oerhört intressant att se hur PK-etablissemanget hanterar detta :-)
    De har just utsett vita kläder och mjölk till det mest nazistiska de kan hitta, det bruna är uttjatat.
    http://www.dn.se/kultur-noje/susanne-ljung-darfor-har-den-vita-piketrojan-blivit-hogerextremisternas-uniform/

    Modereportern susanne ljung har just åsiktsmässigt gått till sängs med dn-wolodarski, utan en tanke på sitt rykte.
    En ny liten henrik arnstad har fötts!

    De iranska kvinnokämparna har glömt att fråga PK vilken färg de får använda för att inte stämplas som Nazister; kanske kommunist-röd eller spygrön onsdag duger?

    Färgbytet brådskar, snart är ALLT Nazistiskt, Fascistiskt, Rasistiskt eller Populistiskt, direkt lr. indirekt!

    //SvExit

    SvaraRadera
  4. Somliga gör vad som helst för att få sova med Wolodarskigänget.

    SvaraRadera