onsdag 9 augusti 2017

Vem sitter och spelar med fyra miljarder av våra pengar?

Pengar som ska gå till svårt funktionshindrade har under flera år strömmat ut till ekobrottslingar och oseriösa företag. När SvD granskar hur mycket assistansersättning som Försäkringskassan betalat ut till oseriösa assistansbolag landar siffran på 3,9 miljarder för 15 bolag. 

Kriminella assistansbolag och företrädarnas cv:n är oroväckande. Det handlar bland annat om grova skattebrott, bokföringsbrott, dataintrång, mutbrott, hot och mångmiljonskulder till Kronofogden.

Samtidigt nekas allt fler i behov av stöd ersättning – sparkraven inom assistansen drabbar exempelvis barn med diagnoser som autism väldigt hårt. Våra skattemedel har istället använts för att finansiera exempelvis dyra boenden, höga löner, lyxbilar och resor.

Försäkringskassans nationella samordnare Linus Nordenskär säger att SvD:s kartläggning är ”alarmerande på alla sätt”, men att "majoriteten av pengarna inte gått rakt i fickorna på bolagsbluffare." Bara minst 4 miljarder. Så han är lika glad ändå, tjosantjosan.

 Vem på försäkringskassan ställs till svars för detta,  när blir Nordenskär ersatt av någon kapabel som förmår förhindra den fortsätta kriminaliteten,  vilken minister får sparken, vilken regering får gå? 

Nähä. Vi är i Sverige. Landet där brott är en barnlek, ty de som sköter våra gemensamma pengar är så urbota dumma i huvudet att dom inte märker när de blir grovt bedragna, och sen efteråt bara säger ojjssan. 

Hur kan detta bli en artikel i en tidning, och inte jakt på ko-ko-brottslingarna på försäkringskassan och pengarna tillbaka.

2 kommentarer:

 1. Vi måste ställa dessa knallkorkar till politiker till svars 2018!
  Grilla dem ordentligt och KRÄV svar på var de står politiskt!
  Vi vill inte ha plågoandar till politiker som lever loppan för våra skattekronor!
  VI vill ha vårt land tillbaka!!!!!!
  2018

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försäkringskassan jagar mest svårt sjuka. Blir helt evigt förbannad för jag har upplevt deras stasimetoder. Reinfeldt var en plågoande för många svårt sjuka. Agerar inte där dom ska, låter miljarder rulla ut till brottslingar.

   Radera