fredag 4 augusti 2017

Tills döden skiljer dem åt.

Prins Henrik av Danmark intervjuades efter sönernas födelse: - "Barn ska uppfostras som hundar." Det var då danskarna började misströsta om drottninggemålen, den franske greven, på allvar. 

Hårdhäntheten mot barnen togs upp igen under ett mycket laddat tal av Kronprins Frederik, vid regentparets silverbröllop 1992:
- Man säger, at den man älskar, den agar man. Och pappa, vi har aldrig behövt tvivla på din kärlek."  

Andan hölls åter i de danska stugorna. Samma sak när prinsen inte kunde närvara vid drottningens 75-årsfestligheter på grund av influensa, men samtidigt syntes spatsera i Venedig. Den dryge greven har inte jagat pluspoäng hos danskarna.

Men värst av allt, nu meddelar prins Henrik att han vägrar låta sig begravas bredvid sin hustru, drottning Margrethe. Detta för att han aldrig fick titeln "Kung" när hans fru övertog tronen i Danmark. Istället är han (enligt traditionen) prins och drottninggemål, och anklagar drottningfamiljen och Danmark för könsdiskriminering. 

-"Det gör mig rasande att jag är utsatt för denna diskriminering, Danmark, med sin jämställdhet, värderar uppenbarligen män lägre än kvinnor."

Mannen har alltså skändat och surat på sin fru och sina söner sen 1972. Det måste vara nån slags rekord i långsinthet, vilket borde rendera honom en gravplats i franska Seine. 

Under en skylt: - Här vilar en man som aldrig fick bli kung i livet, dock förärades mannen titeln Dramakung innan han avliden slängdes i floden.

2 kommentarer:

  1. Lysande Carina. Grefven har dock en poång när män (han) värderas lägre än kvinnorna.
    Med förhoppning om ett svarsbrev fråm Margrethe
    Mässkalle

    SvaraRadera
  2. Instämmer, men i grevens fall finns det en eller flera anledningar. Och drottningens brev till svar hoppas jag är så osande så det brinner i nävarna på honom.

    SvaraRadera