söndag 6 augusti 2017

Sverige betalar ett fruktansvärt högt pris för Dan Eliassonfiaskot.

Mest i otryggheten och skräcken att vistas utomhus, och för alla dagliga skjutningar, alla våldtagna, alla misshandlade osv, osv, osv

Det senaste året har många klagat hos kommunen att det blivit otryggt i centrala Uppsala. (Var tionde ensamkommande är heroinmissbrukare).

Samtidigt är poliserna så underbemannade att de inte klarar att hålla ordning. Det är bakgrunden till att kommunen anställt åtta ordningsvakter som sedan i början av juli turas om att parvis patrullera centrala Uppsala under helger och kvällar.

Sedan trygghetsvakterna började patrullera i början av juli har de utfört cirka 500 ingripanden. Resultatet är bl.a att många av de afghanska heroinisterna har fått(?) vård.

Trygghetsvakterna kostar cirka 2 miljoner kronor under perioden juli - november. De betalas med återbäringen från ett försäkringsbolag som kommunen anlitar, pengar som är öronmärkta för brottsförebyggande åtgärder.

Vakterna ska i en första omgång finnas kvar som längst till mitten av november. Därefter tar kommunen ställning till en eventuell fortsättning.

"Tycker du det är bra att kommunen bekostar ordningsvakter?

72% - Ja, det är ett bra beslut!

10% - Nej, det är polisens uppgift.

18% - Det kvittar. Så länge det känns tryggt på stan så är jag nöjd."4 kommentarer:

 1. 87án gillar läget i Sverige.
  Deras väljare njuuuuter!!!
  Tvi vale

  SvaraRadera
 2. Så försäkringskunderna betalar?
  Skulle vilja veta vilket försäkringsbolag det är.
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter så fint. I slutändan är det som vanligt du och jag.

   Radera
  2. @Anna, gissar att det är
   "Svenska Kommun Försäkrings AB"
   Inget som vi privatkonsumenter verkar kunna bojkotta tyvärr :-(

   https://www.uppsala.se/contentassets/de4375fb82a24731bf0ad7e4313b0f5f/2016-08-01-forsakringsbrev-olycksfall-uppsala-publik-version.pdf

   Däremot hittade jag kopplingar därifrån till skaderegleringsfirman ”Crawford & Company Sverige” (Löfströms Allé 5, Sundbyberg), som har RIKTIGT dåligt rykte bland otaliga försäkringskunder, vilka förvägrats ersättning på lösa grunder.

   Antar att det är vi andra blåsta försäkringskunder som indirekt bidrar med dessa 2 miljoner som skyfflas ned i det svarta hålet / invandringens konsekvenser?

   //SvExit

   Radera