söndag 6 augusti 2017

Svenska statsmaktens upplösning.Sverige är inne på en farlig väg där bildning inte längre har hög status och politiska genvägar till karriär och ansvarstunga poster blivit allt mer accepterade.

 Förr hade Sverige en föredömlig statsapparat som leddes under tjänstemannaansvar av oförvitliga högt utbildade ämbetsmän med hög status i samhället. 

Sedan vi fått en politisk klass som saknar ordentlig bildning och som mest gör karriär på meriter från politiska ungdomsförbund, har dessa politiker funnit en genväg till försörjning och höga löner, genom att själva sätta sig på alla välavlönade chefsjobb inom statsapparaten. För säkerhets skull har de avskaffat tjänstemannaansvaret.

Bristen på adekvat kompetens hos våra statsråd och den helt dominerande delen av vår politikeradel innebär helt enkelt att regering och riksdag kommer att steg för steg tappa kontrollen över samhällsutvecklingen, precis som i fallet med Transportstyrelsen och rättsskippningen. 

Vi ser idag hur helt andra mäktiga krafter tar kontrollen inom den ena samhällssektorn efter den andra, medan de valda politikerna förlamas av bristande förmåga att förstå och styra det som händer. Hur kan man annars förklara att det t.ex. förs en sjukvårds-, migrations- och försvarspolitik som utan stöd hos folket styrs av externa krafter som politikerna inte kontrollerar?länk

5 kommentarer:

 1. Nu börjar Soldatmammas blogg bli glödhet ;-)
  Carina trampar på en av etablissemangets mest inflammerade tår.

  En annan som också reagerar är Johan Westerholm:
  https://ledarsidorna.se/2017/08/transportstyrelsens-kris-ar-statens-ledningskris/
  Citat:
  "Att vara generaldirektör idag har blivit ett eget skrå. Maria Ågren var inne på sitt tredje statliga verk som generaldirektör. Först SMHI, därefter Naturvårdsverket och nu senast Transportstyrelsen. Det är orimligt att anta att hon skulle haft yrkeskompetens i alla tre verksamhetsområden på en sådan nivå att hon skulle kunna vara en bra och yrkeskunnig generaldirektör. Verksamhetskompetensen bör vara låg i minst två av tre områden. Ett annat exempel finner vi i rikspolischef Dan Eliasson. Rikspolischefen har samma tjänsteställning som en generaldirektör och Eliasson var mycket riktigt tidigare generaldirektör för både Migrationsverket och Försäkringskassan."

  Hela korthuset är på väg att rasa, de skyldiga tjänstemännen bakom hela upplägget darrar.
  Kejsaren är naken, de urtvättade kalsingarna hänger vid knävecken.

  Dekadansen accelererade efter tjänstemannaansvarets avskaffande 1974 (Palme var statsminister 1969-1976). Jo / JK tog över och utdelar nu endast lindrigt smisk på fingrarna och teatraliska "AJ, aj, fy" åt sina egna inavlade partibröder, som obekymrat ruinerar landet och kastar Svenska folket in i kaos och förödande masskultur.

  40 år senare förstår vi syftet med palmes djävulska lagändringar.

  //SvExit

  SvaraRadera
 2. Ständigt denne Olof Palme..
  Tjänstemannaansvarets avskaffande, mångkulturens införande,med benäget bistånd av de borgerliga som då sannolikt inget begrep av vad de gick med på..
  I o m dessa två händelser lades grunden till landet Sveriges avskaffande och kalifatets införande.
  Och, vi gör det FRIVILLIGT!

  SvaraRadera
 3. Heja Carina Fina,
  gillar ditt engagemang,
  bästa bloggen!
  Svea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med till fullo. Här råder yttrande frihet och man ansvarar själv.

   Radera