lördag 19 augusti 2017

Nazister å ena sidan. Islamister å andra sidan.

USAs motsvarighet till Henrik Schyffert, Arnold Scwartzenegger har freakat ut. Med rätta. Han fräser så han spottar mot nazisterna i Charlottesville. Han har spelat in ett brandtal mot Trump, och mot dessa avarter till människor som vill döda oskyldiga medmänniskor av fullkomligt sinnessjuka själ. The Arnold spar inte på krutet, det fullkomligt osar om ursinnet.

Han vet exakt vilken grupp han pekar ut ,och det finns inte nån enda levande själ i hela västmedia, som ängsligt frågar sig om detta utpekande skulle kunna skapa ett hat mot andra nazister......

Men.  Alla dessa vedervärdiga och obegripligt bestialiska nöjesslakter på människor som bara råkar vara glada och leva sitt liv, möts enbart av journalistiska förmildringar. Ingen har hört att islamisterna skrek "Allahu Akhbar", det kan vara en bil eller nån psykiskt labil person, brotten relateras räddhågset. Gärningsmännen ömkas och ska beskyddas, deras arma föräldrar har aldrig en aning, vi ska inte döma,  alla muslimer är inte islamister, det går över om vi är starka, och våra EU-ledare ältar att vi måste vara solidariska.

Så varför - förutom den traditionella Trumpbashningen - är dessa vänster-iberaler, eller vad man nu kallar dem på CNN och annan statsmedia -  så extremt måna om att jämföra och hitta likheten mellan dåtidens nazister och dagens islamister. Varför vill de förstora och överdriva existensen av neo-Nazis , vit-makt, och Ku Klux Klan-medlemmar i vårt samhälle, när antalet de facto är minimalt.

Man skulle kunna kalla detta fenomen en sorts nazismnostalgi, själva trånandet efter en tid när allting var svart eller vitt, en enklare tid när källan till all ondska var så övertydlig att alla visste vem som var jävulen själv.  

Det är också längtan efter ett fiendskap som inte var så lömskt och komplext som islamismens idag. Ingen vet hur många radikala islamister det finns på jorden  eller var de finns - bara att de uppenbarligen är otaliga - troligen ofantligt många fler än alla nazister då, säkert hundratals miljoner. Det kan vara en underdrift, givet oviljan att besvara frågan. 

Västpolitikerna påstår att väst är i krig mot islamismen, men inte en kotte rör en fena för att försvara oss. 

1 kommentar:

  1. När det gäller nazister och högerextrema får man visa vrede och ilska, men när det gäller muslimsk terrorism ska man visa kärlek. Nu är ju ilska en av våra känsloyttringar, och det är fullt normalt att visa den. Och äkta kärlek är inte så lätt att beordra fram, den styrs delvis av blixtsnabba neuroner som kallas sländceller, som tillhör det undermedvetna. Sländcellerna är också viktiga när det gäller magkänslan, intuitionen.

    SvaraRadera