onsdag 19 juli 2017

Hur kan en enda människa ens överväga att rösta på de sju partier som låter detta ske?Aleksandra Boscanin: "Samtidigt som skatterna blivit allt högre har statens förmåga att upprätthålla lag och ordning blivit allt sämre liksom dess förmåga att leverera en välfärd av fullgod kvalitet: Antalet särskilt utsatta områden har ökat och polisen löser färre brott. Vårdköerna växer, överbeläggningarna på sjukhusen har ökat varje år sedan 2013 (då SKL började samla in data) och antalet utlokaliseringar har ökat vilket leder till fler vårdskador – för att bara ta några exempel på hur staten inte uppfyller sin del av samhällskontraktet.
Hur kan den rödgröna regeringen motivera att såväl låg- som medelinkomsttagare ska betala allt mer, samtidigt som vi får mindre tillbaka?"

GP

1 kommentar:

  1. "I dag infaller skattefridagen" (Aleksandra Boscanin)

    Ingalunda. Swedbanks privatekonomer räknade ut då Andes Borg fortfarande var finansminister att en ensamstående med 25 000 i bruttolön betalde 17 200 i skatt. Förklaringen är att innan du ens betalt källskatt har finansblondinen lagt beslag på 32 % av ditt löneutrymme i så kallad arbetsgivaravgift. Sanningen är att först 8 september börjar din lön bli din egen.

    SvaraRadera