söndag 23 juli 2017

Den enda opposition Sverige har finns på sociala medier.

 Utdrag ur Katerina Janouchs krönika: - "Statsminister Stefan Löfven beter sig som en alkoholist. En alkoholist kan inte sköta någonting och det går ut över alla andra. Det går inte tolka tystnaden från Sveriges regering på annat sätt. Nu är det dags för Stefan Löfven att lämna stafettpinnen till någon som kan ta ansvar.


Det finns otaliga exempel på när statsminister Stefan Löfven tagit sig tid att kommentera enskilda individers uttalanden och förehavanden. Jag själv är ett exempel, efter att ha beskrivit Sveriges situation i tjeckisk webb-teve. Då uttalade sig Löfven kritiskt och påpekade att jag gjorde ett konstigt uttalande. Likaså bemötte han bilden av svensk kriminalitet som Örebropolisen Peter Springare gjorde. Löfven konstaterade att detta var en bild han inte kände igen. Ingen behövde dra orden ur honom. Inte heller när det handlade om mannen som pekades ut som rysk desinformatör, Egor Putilov. Löfven var snabbt framme och ondgjorde sig offentligt över den skada som kunde ha åsamkats Sverige genom en presumtiv spion.

Nu, när skandalen runt Transportstyrelsen växer dag för dag, är det däremot tyst från Löfvens håll. Han har blivit en vålnad som bara finns i medier i och våra värsta mardrömmar. Men om hans ens lever kan ingen bekräfta. Nu skickas det fram diverse stabsanställda som ger besked att statsministern inte tänker göra något uttalande. Han har inget speciellt för sig, heter det, men tala med sitt eget folk som han är satt att regera, det gör han icke."
Han har krupit ner och gömt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar