fredag 28 juli 2017

Behåll dina åsikter för dig själv, Ingmar Danielsson!

Läsartext av Ingmar Danielsson, sydsvenskan: -"Behåll dina gamla mynt – utsatta EU-medborgare är inte din papperskorg!" 

Ingmar Danielsson har givetvis några välriktade råd till alla oss som utsätts för de illegala tiggarna på våra gator:


"1.Om du ser någon hålla en pappersmugg med ogiltiga pengar i, ta dig tid att upplysa personen om detta – vare sig du själv skänker pengar eller inte. Sannolikt vet de redan om det, men att du påpekar det är ett tecken på att du bryr dig.

2. Ha gärna som vana att hälsa på dessa människor eller på något annat sätt visa att du ser dem. Ansvaret för att avskaffa fattigdom är kanske större hos några människor än hos andra. Att visa människor värdighet och respekt är däremot något vi alla kan och bör ta lika stort ansvar för."

Jag tror att Ingmar Danielsson är en hyperpräktig man som har ett gigantiskt ansvar för att avskaffa fattigdom, i sina egna ögon är han Godheten personifierad, konstant gnälligt muttrande om alla oss andra. 

Men hans form av godhet är inget annat än storvulen
självgodhet, han ler saligt varje kväll han kryper till sängs under en broderad tavla med silkesgrön text: "När jag är bra är jag väldigt bra, t.o.m när jag är dålig är jag bättre än alla andra". 

Nästa gång Ingmar Danielsson böjer sig servilt för en tiggare kanske han kan upplysa tiggaren om - bara i all välmening, såklart - att  svenska marker inte är tiggarnas toaletter och papperskorgar. Och att det kostar oss miljoner om året att sanera efter dem. Pengar som skulle kunna gå till att ansvara för svenska fattigpensionärer. Det vore goda exempel på värdighet och respekt för värdlandets medborgare.

2 kommentarer:

 1. Håller med dej carina vilka människor
  Jag brukar titta när nån lägger i en peng ,, dom blir så malliga ,tittar runt om nån har sett dom

  SvaraRadera
 2. Tiggeri är inte bara förbjudet i Sverige.
  Det är dessutom OLAGLIGT!!!!
  Anna

  SvaraRadera