lördag 22 juli 2017

Alliansen ligger i hängmattan. 2018 trillar dom ner, och dit.


Gustaf Svenungsson, Norrteljetidning: "I skrivande stund är det klart att polisens misstankeregister, polisens belastningsregister och alla svenska körkort har varit synliga för främmande makt. Vidare har det varit möjligt för människor som lever under skyddad identitet (stridspiloter, våldsutsatta kvinnor, poliser med mera) att få sin identitet röjd.


Men det stannar inte där. Hemliga uppgifter om svensk infrastruktur och den svenska befolkningens fysiska och psykiska hälsotillstånd har varit öppna...
-------
Anders Ygeman borde avgått för länge sen för sin vanskötsel av polisen. Inrikesministern har dock lärt sig komma undan genom att rabbla floskler tills allmänheten tappar intresset. Han har också skyddas av ideologiska allierade inom Centern och M, som kommer försöka skydda honom även denna gång.

Alla system måste balansera mot nepotism, vanstyre och maktmissbruk, vilket i Sverige sköts av oppositionen. De rödgröna hade aldrig vågat fiffla så fräckt om de inte vore för Alliansens paralysering. När kontrollmekanismen slogs ut förvandlades Sverige snabbt till en bananrepublik utan bananer.

Anders Ygemans specialitet är mörkning av data (kod-291, ljugande om vapendirektivet, polisens tystnadskultur, raderad myndighetskommunikation etc). Ingen borde förvånas över att han är inblandad i ännu en mörkläggningsskandal. Det är heller ingen slump att det första inrikesministern gjorde var att tillsätta Dan Eliason som rikspolischef.

3 kommentarer:

 1. GD Maria Ågren hade bara arbetat en (1) månad på Transportstyrelsen då hon i april 2015 skrev under en upphandling som startats 2013 av regeringen Reinfeldt. Det är inte Maria Ågren som gjorde upphandlingen utan den förre GD:n Staffan Widlert, teologie doktor. Han "minns inte" om man tog hänsyn till säkerhetsaspekten under upphandlingsarbetet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. reinfeldt tycks vara the root of all evil.

   Radera
  2. Han har orsakat Sverige och befolkningen stor skada. Honom önskar jag inget gott.
   Efterträdaren sargar och utrotar oss likaså.

   Radera