onsdag 24 maj 2017

Svenska fängelsets all inclusive lever inte upp till mammans förväntningar.


Den svenske vaktmästare som sköts vid Pildammsparken när han var ute och halkbekämpade, blev skjuten med fem skott bakifrån, varav minst ett träffade i huvudet. 

Den blott 15-åring som misstänks för mordförsöket har inte varit ångerfull för det råa hatbrottet, och inte försökt hämta pluspoång när det gäller uppförande och ordning. Han har snarare ägnat sig åt skadegörelse i fängelset, och fortsatt obstruera mot det svenska samhället.

15-åringens mamma har JO-anmält Kriminalvården för hur hennes son behandlas i häktet, på ett stort antal punkter. 

Nu har häktet yttrat sig till Justitieombudsmannen. 
För mammans kritik om uteblivna promenader och för lite sysselsättning lägger häktet ansvaret på 15-åringen själv: 30 gånger har han avböjt erbjudande om att gå utomhus. Även sysselsättning inomhus måste han självmant ha avstått från, är Kriminalvårdens slutsats. 

 (Obs, bilden är min personliga illustration)

5 kommentarer:

 1. Anders Behring Breivik,
  Peter Mangs,
  sitter där de hör hemma.
  Varför,gullas det med den femtonårige mördar aspiranten?

  SvaraRadera
 2. Ett märkligt fall med många hål och osanna rykten, troligen påhittade på Flashback.
  Han har inte obstruerat i häktet eller sysselsatt sig med skadegörelse av något slag. Han har snarare varit överdrivet lugn hela tiden, trots att man placerade honom bland vuxna. Han har förnekat all inblandning i fallet och polisen har inte så mycket på fötterna från gärningsstället. Min teori varför man placerade honom bland vuxna var för att mjuka upp honom för att få fram ett ev. erkännande.
  Vittnet som såg gärningen som refereras till i tidningarna, verkar ha sett att skytten avvek springande och någon samtidigt krockade med offrets bil.
  Hur sen man binder 15-åringen till brottsplatsen verkar lite gåtfullt.
  En hundförare får upp ett spår någonstans ifrån (oklart), som leder till Rådmansgatan.
  En fimp med hans dna kastat på Rådmansgatan nära en km ifrån, där han verkar ha tagit en taxi. Det lär finnas ett skoavtryck på brottsplatsen också. Oklart om krutrester på kläder och händer.
  Det kan ju vara så att polisen tiger om fler avgörande detaljer, annars kan man få stora problem med att få till en fällande dom.
  Insatsstyrkan som plockade in grabben slog in hans familjs lägenhetsdörr med en murbräcka och kastade in chockgranater när de låg och sov, samt prylade upp även pappan och mamman med batonger innan de släpade med dem också till stationen.
  Även om sonen gjort sig skyldig till mordförsöket, så är det svårt att inte förstå mammans aggerande, det är ju hennes son, eget kött och blod.

  SvaraRadera
 3. Så alla ljuger. Kriminalvården, justitieombudsmannen, sydsvenskan......dom har alla varit ute på flashback och läst sen kört skvallret vidare?
  Att dom inte ringde dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var tydligen ett mycket känsligt ämne detta. Jag har inte påstått att alla ljuger och tänker inte ta någon i försvar. Försökte bara hålla mig till fakta som framkommit till allmänheten.
   Långt innan slaskpressen skrev om hans vandalism och omplacering bland vuxna, så skrevs samma sak på internet, hur det nu var möjligt.
   Mina egna källor det jag skrev
   är slaskpressen, internet och personer med anknytning till den åtalade.
   Jag tycker bara det är för mycket oklarheter
   Som hitintills kommit ut, men vem vet polisen har kanske mer som inte yppats offentligt.
   Man behöver ju inte hålla den där rättegången, för han är ju helt klart utan tvekan skyldig, eller? Polisen kunde ju ringa och fråga alla andra om det så sparades en massa pengar.

   Det enda man kan klandra föräldrarna för, är väl barnuppfostran som gick snett, men inte för att försöka ställa upp för sin son senare.

   Radera
 4. Bara mamman släpat sig till DO brukar det lugna ned sig. Nästa alla som sitter i fängelse är oskyldiga sägs det.
  s

  SvaraRadera