tisdag 25 april 2017

Den tunga polisen: - F´låt, vi tog lite fel. Igen.Friden i villaområdet i Örkelljunga bröts i söndags när polisen slog till mot en fastighet där Migrationsverket hyr lägenheter. De grep en 25-årig man misstänkt för inblandning i terrordådet på Drottninggatan.


En granne:
– Det var en massa civila poliser och civila polisbilar där, men det är det ofta. Jag försöker hålla mig utanför det här men vi pratar om det grannar emellan.

Den här gången stormade dock polisen lägenheten där 25-åringen bor med sin mamma. Beväpnade poliser slog in dörren, tog sonen och tryckte upp honom mot väggen och förde honom med dunder och brak till Stockholm för förhör.

Mamman berättar att hon arbetade som jurist i Tjetjenien och att hennes son är mekaniker.Hon tror att allt är ett stort misstag: 
– "Han ogillar IS. Men vem som helst kan ju gå in på sajter och läsa om IS. Alla kollar ju på Facebook och liknande. Han är som ett barn, han är alltid vid min sida. Vi gör det mesta ihop som att gå och handla och gå på promenader." 

Eller hur.

Polisen har redan släppt Örkelljungamannen - inga misstankar kvarstår-  så han och mamma kan återgå till det stilla livet med småshopping och promenader. 

Nu är det bara ca 345 dagar kvar av förundersökningen. Den lär bli dyr.

3 kommentarer:

 1. Och nu får dom ett jävla fett kompensation i pengar.
  Tack skattebetalare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. rättskavararätt2017-04-25 21:54

   Sällan. Den svenska nivån på ersättningar till oskyldigt anhållna är skrattretande låg och en ursäkt får man inte.

   Radera
 2. Det faktum att det ”25-åriga flyktingbarnet” släppts betyder egentligen ingenting annat än att rättsväsendet havererat.
  Otaliga är de potentiella brottslingar från dysfunktionella kulturer som legat under lupp hos både Invasionsverket, Polisen & S(KR)ÄPO, släppts vind för våg i samhället bland oskyldiga medborgere, för att sedan begå fruktansvärda handlingar.

  Mamma muslim jobbat som jurist i långtbortistan?
  BRA! Då slipper vi advokatkostnaderna för Hilda & Ruben`s snyftvalser.
  Shopping och promenader är ju ett vattentätt alibi i det nya Sverige,
  ….men bara om men tillhör den ömmande, snabbväxande kategorin ”utsatt rasifierat offer för den rasistiska socioekonomiska samhällsstrukturen”.

  Låt GW Persson ta över hela terroristutredningen, den skulle då vara klar på en månad….

  //SvExit

  SvaraRadera