onsdag 15 mars 2017

Snälla, snälla, snälla Migrationsverket, kan ni avstå en skänk, ett litet bistånd till dom sjukaste.


 Det råder akut brist på läkare och sjuksköterskor på onkologikliniken vid Sus i Lund, som är centrum för cancervården i södra Sverige.– Situationen är förfärande, säger Mef Nilbert, professor i onkologi och chef för Regionalt Cancercentrum Syd, RCC.

I tisdags presenterades en dyster rapport om krisen i den svenska cancervården. Stängda vårdavdelningar, indragna vårdplatser och uppskjutna behandlingar är resultatet.

På onkologikliniken i Lund, som är landets största, saknas 14 läkartjänster och 26 sjuksköterskor varav åtta är specialistsköterskor.– I januari tvingades vi att stänga en gynonkologisk avdelning med flera vårdplatser på grund av personalbrist.Situationen är mycket allvarlig och det är patienterna och personalen som drabbas.


7 kommentarer:

 1. Man har ju rätt att söka vård inom EU!
  Om man inte får vård inom Sverige i tid.
  Kan inte bestämmelserna men om jag eller anhörig var drabbade: lägg in er i utlandet.
  Handla!
  Tro inte politikerna bryr sig om er!
  Jo, fel.
  Er röst var fjärde år, var det ju...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra sagt. Alla sjuka - undersök era möjligheter i utlandet!!

   Radera
 2. Islam first gäller. Svenskar kan gå och dö.

  Politikergängets unkna människosyn.

  SvaraRadera
 3. Intressant slutledning. Om vi minskar stödet till personer som tvingats fly från krig i sina hemländer och skickar de pengarna till sjukvården kommer de att kunna bota alla sjuka personer. Hur skall det gå till när det inte finns tillräckligt med utbildade personer att anställa inom sjukvården.

  SvaraRadera
  Svar  1. Det finns dylika i EU.
   Åk dit!
   Akuta fall givetvis värre.
   Tid för läkarbesök i Belgien?
   I stort gå in direkt...
   Jungman Jansson   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Intressant. Det finns faltiskt en person - för du är väl inget troll - som lyckats undgå att migrationsverkets satsningar har obegränsad finansiering, till IS jihadister, boende och livstidsförsörjning till vuxna barn osv osv osv. Men inte till svältande och krigsbarn i Afrika och Syrien och Irak.
   Medan resten av Sverige- däribland vården, äldrevården, sjukhusen och polisen m.m driver fattigverksamhet. Sveriges fattigpensionärer har det sämst i EU. Osvosv.

   Radera