måndag 13 mars 2017

Hjärtligt Välkomna Turkiet, till naivSverige för att valkampanja!

Yavuz Baydar, skrev i svd 25 aug 2016.

- Lale Kemal är en av Turkiets viktigaste specialreportrar med militära–civila relationer, som bevakningsområde offrade allt för sanningen. Nu sitter hon fängslad, anklagad för ”medhjälp” till ett nyligen uppfunnet ”monster”: ”den gülenistiska terrororganisationen Fetö”. När det kommer till kritan var Lale Kemals ”brott” att hon skrev för ”fel” tidning: Today’s Zaman.

Den internationellt erkända författare Asli Erdogan har enligt Turkiet begått det påstådda brottet, ”medhjälp” till ett annat ”monster” – kurdiska PKK – genom fyra tidningsartiklar (hävdar åklagaren). Enbart detta. Hon sitter nu fängslad för att i dagstidningen Özgür Gündem – än en gång ”fel” tidning – ha skrivit krönikor om kurdiska civilisters lidanden efter att fredsprocessen mellan regeringen och PKK bröt samman.

 Sahin Alpay blev bortförd med handklovar efter en polisrazzia i hans hem, häktad på obestämd tid. Hans brott? ”Medhjälp till terror” och att ha ”uppmanat till kupp” genom att skriva artiklar i ”fel” dagstidningar, Zaman och Today’s Zaman.

Internationella PEN-klubben slog förra veckan fast att 103 journalister har gripits i Turkiet, vilket gör det till det land i världen där flest journalister sitter i fängelse.

Turkiska journalistfacket Basin-Is uppger att 2 308 journalister har blivit av med sina jobb sedan kuppförsöket den 15 juli. Högst sannolikt får de aldrig någon anställning igen.


4 kommentarer:

 1. När Erdogan väsnas kommer ju dylika saker upp ur dyn.
  Smarta äro de ju icke...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Vad skriver våra värdelösa s.k. "journalister" om skandalen?!
  De springer väl å gömmer sig i dagis frökens kjolar!

  SvaraRadera
 3. Turkiet många svenska turisters favorit resmål.
  Egypten likaså.

  Kommer turisterna svika nu?

  Journalisterna, tja vad ska man säga om dom?
  Har inga goda erfarenheter av den PK. yrkesgruppen.

  SvaraRadera
 4. När nu Erdogan och hans hantlangare är så välkomna till Sverige.Enl sittande regering.
  Kunde han väl ta med sig några knallkorkar till journalister från Svedala och fylla på sitt eget förråd.

  SvaraRadera