torsdag 9 februari 2017

Expovänsterns Robert Ashberg avslöjar sin islamistiska böjelse.


Robert Aschberg skriver idag, 2017, på en svensk tidning, till slöjans och de religiöst kuvande förtryckarmännens försvar.

Aschberg tycker att sjalen, som måste dölja flickors och kvinnors hår för att inte locka män i frestelse, är en bra grej. Bara ett charmigt mode, som kommer att gå över, och att "de animerade diskussionerna om slöjorna är lite löjeväckande. De är ju en del av den svenska historien." 

Han vittnar också på sedvanligt svajigt vänstermanér att han har hittills dold statistik på att "burka, de tältliknande och bokstavligen heltäckande plaggen" bärs av "ytterst få kvinnor i Sverige i dag." 

Nåja. 

Åtminstone i de ädla delar av Sverige som han befinner sig.


Aschberg tycker han har en chic clou i att historiskt har även svenska kvinnor burit huckle och slöjdok. Som om det skulle vara en tröst för dom svenska kvinnor som lever i ofrihet och tvingas gå två steg bakom sin man om dom ens får lov att gå ut. 

Jag kan upplysa herr Aschberg om att även barnagan är "en del av den svenska historien." Än så länge har det inte dykt upp nån vänsterextremistisk journalist som tycker att  det vore ett kul mode att köra en sväng till med. 

Men jag antar att det bara är en tidsfråga.

6 kommentarer:

 1. Det var ju Irans högste ledare Khomeini som dagen innan den internationella kvinnodagen 1979 bestämde att kvinnorna skulle bära slöja. Och i år har ju Khomeinis motsvarighet Khemeini, bestämt att kvinnorna inte ska cykla, för att männen kan bli upphetsade. Väntar bara att Ashberg (den gamle kommunisten)tycker att det är ett bra förslag. Och att det startas en rörelse som består av kvinnor som frivilligt avstår från att cykla och samtidigt frivilligt tar på sig en slöja. Ashberg kan vara eras mentor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla horgubbar ska inte bestämma hur kvinnor ska bete eller klä sig.

   Ashberg säger jag bar ash.. till.


   Radera
 2. I Ryssland är det ju sedan någon vecka fritt fram
  Om jag fattat rätt
  Nej, jag tänker inte ta hustrun med mig dit...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 3. Boule huvudet Aschberg blir kanske upphetsad när han ser "kvinnohår"?
  Kanske han smyger in i moskén iklädd enmanstältet också!?
  Man kan förvänta sig det mesta av den mannen.

  SvaraRadera
 4. Har träffat Aschberg en gång i verkligheten. Det var inte trevligt. Hans fru gick i sommarvärmen i byxdräkt som såg ut att vara tjockt ylletyg. Bara hucklen fattades (alla andra i sällskapet var luftigt sommarklädda).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket vatten mellan oss och detta par.
   Tycks ju vara behövligt..
   Jungman Jansson

   Radera