onsdag 8 februari 2017

Brev från lillebror.Kjære store, søta bror: Ta en pause nå, vær så snill!

Ja, vi vet att ni var en stormakt på 1600-talet som kontrollerade stora deler av Nord-Europa. Ingen annan nation med under 10 miljoner invånare i denna värld har klarat konststycket att  tillverka både bilar och flygplan. Svenskt stål är känt över hela världen. Mobiltelefoner har ni sålt i miljoner. Det är bara att buga och bocka sig.

Men då och då måste man fråga sig om all denna storhet kanske har stigit er til huvudet. Sedan år 2000 har ni tagit emot 1,5 miljoner flyktingar och migranter. Bara de två senaste åren har ni tagit emot närmare 200 tusen. Nu vill skånska socialdemokrater åter öppna gränserna för flyktingar för att Sverige ska vara en «moralisk förebild». Statsminister Stefan Löfven har kommit med uttalanden som pekar i samme riktning. Riksdagsmedlem för Miljöpartiet Magda Rasmusson kräver att gränserna ska öppnas före valet i 2018.
Är ni säkra på att det är en god idé?
Kanske ni först ska ta bättre hand om dom som redan har kommit? Jodå, vi vet att ni tror er vara en av de främsta på integrering, och att en rapport (Migrant Integration Policy Index) som ni ständigt visar på, säger just det. 

Ni har dessvärre missförstått helt: rapporten visar inte resultatet av integrationen, den visar vilka åtgärder som är igångsatta, vilket är något helt annat. 

2 kommentarer:

 1. Ja kära grannar,vi som hör å ser vad som sker i vårt stackars land,förtvivlar.
  Storebror har blivit lille,lille bror eller kanske tummetott.
  Idiotin har inga gränser i PK Sverige.
  Tack Norge för uppmärksamheten.
  Svea

  SvaraRadera
 2. Storebror har blivit byfånen i norden.

  SvaraRadera