måndag 23 januari 2017

Vi är alla ofrivilliga statister i gammelmedias globala frontalangrepp på Trump.Tonläget är uppskruvat i nyhetssändningarna nu, Trump har behagat säga att han har problem med media och att journalister är ohederliga. 

He is going down.


Välkomna, detta är bara början, den tredje statsmakten rustar upp och tänker inte släppa nån oönskad presidentjävel över bron. Det dom säger är "vad han än säger, så kan vi hitta på vår egen sanning, och det är den som gäller för vi är så många fler än president Trump. Så länge vi har idioter som läser våra tidningar och tittar på våra TVprogram och är ordentligt fastspända i vår agendavärld, så äger vi fakta."

Ikväll råhånas Trump-administrationen av globalmedia för att ha uttryckt att de kan ha "olika synpunkter på fakta." Och jag fattar inte vad som är så häpnadsväckande och konstigt med detta. 

Ty. 

Varenda kväll har jag olika syn på fakta - jämfört med sjuenigheten och statstelevisionen. Ta åldern på ensamkommande flyktingmän t.ex, hur många år  har vi dagligen levt med dessa "fakta" rakt upp i nian. Och småbarnstidningen Bamse som indoktrinerar barn om att journalister(!) är dom enda som vet och kan fakta.


PS. Jag önskar dock att Trump nyanserat sig, det finns hederliga journalister som ger hopp, åtminstone några få i Sverige.


Well, that too

The perfect subject of totalitarian rule is not the convicted nazi, nor the convinced communist. It is the ervey-day people for whom the distinction between fact and fiction, between truth and lies has disappeared.

7 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Jag är så gammal så jag såg Fria Proteaterns pjäs "Typerna och draken", som handlade om Bonnierfamiljens dominans över media. Fria Proteatern tillhörde yttersta vänstern. En av författarna var Sture Ring, fackordförande för grafikerna, var med att starta KFML, han jobbade på DN. I pjäsen ingick låten "Bonnieroperan", väldigt aktuell idag, finns på you tube. Pjäsen skrevs 1972. Det var på den tiden som vänstern var kritiska mot media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sture Ring kommer vi ihåg. Han var orsaken till att jag bytte från DN, som var läsvärd på den tiden, till Svenskan, som var läsvärd fram till att Karén blev chefredaktör. Svenska har dock fortfarande några ledarskribenter som är läsvärda; Ivar Arpi, Per Gudmundson och den ibland förekommande Thomas Gür.

   Radera
 3. I dag äger yttersta vänstern media.
  Många journalister är omogna varelser uppväxta med silversked i mun.
  Skammen för silverskeden och räkmackan är så stor att de revolterar och ställer till ett rent helvete för vanligt folk.
  Journalister är persona non grata i mitt hem.
  Svensson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under den amerikanska valkampanjen påstods att Donald Trump var den enda multimiljardären som inte är socialist. Det är nog inte helt sant men däremot uppträder en bekymrande andel som de vore det. För den som inte läst den kan jag rekommendera Julia Caesars "Söders olyckliga överklass": http://snaphanen.dk/2014/06/08/sondagskronika-soders-olyckliga-overklass/ som är på millimetern korrekt verklighetsbeskrivning av den nya svenska överklassen. De med pengar men utan "noblesse oblige".

   Radera
 4. Läste nyss på SVT:s hemsida att CNN inte direktsände från en presskonferens i Vita Huset i går för att det skulle kunna vara lögner i det som sades..!!!! Det låter ju helt förryckt! Ska CNN filtrera det som sägs??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trump har trampat på en mycket mäktig fiendes ömmaste tå. Globalistmedias hämnd kommer att vara brutal. Att CNN fiktrerar vad som sägs är dessvärre ingen nyhet.

   Radera