söndag 29 januari 2017

Totalitärt statsägt företag, Lernia, vill tvångsbryta normen kring hur svenska "bör" låta 2017.Statstelevisionen kommunicerar idag.  

Rikssvenskan har traditionellt sett betraktats som en neutral form av svenska, från början framvuxen ur högreståndsspråket  (högreseståndsspråket!) i Mälardalen, och den hörs i hissar till telefonväxlar och förseningsutrop på tågperrongen.

Men det statligt ägda bemannings- och rekryteringsföretaget Lernia vill från och med nu mörklägga "högreseståndsspråket", och lanserar en islamistisksocialistisk, får man förmoda, röstprototyp med "ny typ av rikssvenska".  (framtagen utifrån de vanligaste dialekterna och brytningarna som förekommer i Sverige i dag.)
Syftet är att tvångsbryta normen kring hur svenska bör låta 2017.

Lernia: – Vi har samlat in röster utifrån Lernias perspektiv, geografiskt område, olika åldrar, socioekonomiska bakgrund, kön och etnicitet.

Först tog reinfeldt vårt land och gav bort, sen tog dom våra högtider, våra pengar, vår trygghet, frihet och välfärd. Nu tar dom vårt språk.

4 kommentarer:

 1. Och ni rikssvenskar sitter bara och jamsar med när ni blir bestulna på ert fina språk. Åk över ett varv till grannen i öster och studera "sisu" så lär ni er och behöver inte vara rädda att bli kallade rasister och allt annat bajs. Stå upp för ert land och sparka iväg vänsterflumregeringen ni har.

  SvaraRadera
 2. Arabsvenska kanske är det nya i hela landet.
  Sisu existerar inte i vårt mesland.

  SvaraRadera
 3. Så det ska bli större variation i utropen? Vi kan alltså vänta oss bland annat fler utrop av en äldre herre med Trelleborgsdialekt eller en ung kvinna med lettisk brytning, något det är stor brist på idag.

  SvaraRadera
 4. Bästa vore om lernia höll käften och försvann Med sin förra VD.

  SvaraRadera