fredag 13 januari 2017

Till Elja Lietoff Schüssler på Läslusen: - Att brännmärka böcker på grund av åsikter, är i sig ett oerhört hatbrott.


I veckan har det stormat kring Katerina Janouch, som i tjeckisk tv berättat sanningen om Sveriges massinvandring och de "naiva"politikerna. 

Dom dövblinda menar som vanligt att Katerina Janouch sprider "fördomar" om vårt land, som de facto håller på att gå sönder av massinvandring. Vilket ju till och med statsministern insett. 

Bokhandeln Läslusen i Uppsala, däremot, plockade i veckan bort Katerina Janouchs alla böcker.

VD Elja Lietoff Schüssler,som är så rädd för verkligheten att hon vill gömma den för bokläsarna, säger:

"Jag väljer i stället att fylla mina hyllor med böcker vars författare inte uppmuntrar till rädsla och hat." Och räddast och hatfullast är 
Elja Lietoff Schüssler.

 Klarsynta Katerina Janouch konstaterar att Läslusens agerande kan jämföras med nazismen och andra totalitära ideologier.
– Att ta bort böcker för att man inte tycker någon uttalat sig enligt konsensus tyder på en otroligt fascistiskt hållning.

19 kommentarer:

 1. Egentligen så borde ju Katerina J var godkänd av etablissemanget. Hon är invandrare, kvinna och journalist/författare. Men är man inte för en massinvandring så spelar det ingen roll vilka andra kvaliteer man har. Sen skulle hon naturligtvis ha en slöja på sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godkänd tills hon började öppna mun om det förbjudna. Jag önskar Läslusen ett försäljningstapp som motsvarar idiotin i handlingen.

   Radera
 2. Jag drabbas av yrsel pga denna snurrighet.....
  finns snart inte "reasoning behind" som håller ihop utan dreven drar igång och sedan hakar "pöbeln" på . . .
  Kan så vara att svartmålning av Sverige i Tjeckoslovakien är negativt för Sverige....
  MEN
  lika gärna kan det vara att det är negativt för våra politiker som till mångt och mycket skapat detta ihop med MSM et. al.

  SvaraRadera
 3. Naturligtvis så har bokhandlaren blivit mordhotad och då är det den stora nyheten. Har just sett ett väldigt bra program på SVT, om en av dom överlevande från Charlie Hedbo, en kvinnlig journalist. Hon kommer att få leva med livvakter dygnet runt i många år, kanske hela sitt liv. Hon var inte nådig i sin kritik mot islam, hon har ju vuxit upp i Marocko i en muslimsk familj. Hon avslutade programmet med att säga att världen är i krig mot islam. Man häpnar över att SVT visar programmet. Har ni inte sett det så rekommenderar jag att ni ser det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jawelin, jag satt klistrad i soffan! Gud bevare mig, hon berättade med sån direkthet, jag vill minnas varje ord hon sa. Vilken kvinna, hur orkar hon ens stå upp? "Dom har trampat på vår bekymmeeslöshet".
   Jag drabbades av melankoli inför samhällets överlevnad.

   Radera
  2. Samhället lär inte överleva. Att någon blir mordhotad, en bokhandlare som tar undan några böcker, verkar vara okej men att kritisera en författare som bladdrar på bästa sändningstid - nä, då är gränsen nådd.

   Det är krig i världen. Detta är en liten skitsak. Lyft blicken, se de som lider. Vare sig författaren eller bokhandlaren lider. Egentligen. Om ni tänker....

   Radera
  3. Hur skulle det vara om du Mejram tänkte lite. Att se hur journalisten Zineb ElRhazoui fått sitt liv förstört av muslimska terrorister är väl att lyfta blicken. Hon överlevde till skillnad från många av hennes kollegor på Charlie Hebdo. Det hon försvarar är yttrandefrihet, otroligt viktigt för ett demokratiskt samhälle. Jag hävdar att attacken på Charlie Hebdo inte var en liten skitsak. Märkligt att inte journalisterna i Sverige skriver mer om attacken på Charlie Hebdo, eller så är det ett medvetet val av våra stora tidningar och radio och SVT. Idag borde dom ju ha artiklar om denna dokumentär.

   Radera
 4. Det är krig i Sverige. Bomber exploderar där du minst anar. Du måste snabbt fly, du hinner inte ta med så mycket. Du kommer till ett annat land, i hopp om trygghet och ett nytt liv. Men där ser dom dig som parasit, blodsugare och den som förstör landet. Där du får bo, bränns ner. Du blir spottad på, du förstår inte vad de ropar till dig för du kan inte språket. Nenda nyumbani! Adto sa balay!

  Att sprida nått som inte är sant är att ljuga.
  Att reagera starkt och ta bort något från sin bokhandel är inte ett hatbrott. Det är ett åsiktstagande.
  Att skriva som du gör, är en attack mot bokhandlaren. Att önska henne ett försäljningstapp för att hon har tagit bort några böcker är inte mycket bättre än det författaren gjorde.
  Så låt oss sitta i samma dumma båt. Hoppas att det inte blir storm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mejram. Du skriver att det inte är ett hatbrott att brännmärka böcker på grund av lagligt åsikter, och menar att bokhandlaren bara har gjort dtt åsiktstagande. Oooookeeeij. Somliga har rätt till åsiktstagande?? Men andra ska straffas för det.
   Crap.
   Ingen ser arbetande, ickevåldsamma och laglydiga flyende som parasiter. Men all otrygghet, brottslighet, sexövergrepp, terrorism, masskjutande, stenkastande och bil/skol!hem- eldande skapar rädsla. De tycks tro att hönan kom före ägget. Det tror inte jag.

   Radera
  2. "Det finns inget som gör mig så beklämd som åsiktsförakt och allmän mobbing." Så skriver du i din presentation. Både författare och bokhandlare hade åsikter. Du valde att visa förakt mot bokhandlarens åsikt. Bara en tanke.

   Och vem har sagt att alla de hemskheter som händer är de invandrandes fel? Det kan likaväl vara en svensk.

   Och så brännmärkte hon inget. Hon tog bort den från hyllan. Värre är det att verkligen BRÄNNA böcker.

   Radera
  3. Mejram, att gå ut stort och deklarera att en författare med "fel" åsikter tas bort från butiken, är inget annat än brännmärkning. Jag föraktar inte bokhandlarens ÅSIKTER - hon må tycka vad hon vill. MEN hennes aktiva handling att brännmärka böcker på grund av att någon annan tycker annorlunda än hon ÄR och FÖRBLIR ett hatbrott.

   Radera
 5. Visserligen är det sent på kvällen Mejram, men jag förstår inte din kommentar. Tycker nog att det är du som sprider osanningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan vara ett alias för bokhandlaren som brännmärker böcker.

   Radera
  2. Jag är vare sig ett alias för en bokhandlare som brännmärker böcker eller någon som sprider osanningar. Det var en tankelek, som jag ville att ni skulle sätta er in i. Tänk om ni var den som flydde....men det är som vanligt här i Sverige att sånt händer aldrig oss och det är såååå jobbigt att ta emot en liten mängd människor på flykt. För av de miljoner människor vi är här i landet är det bara 5% som är tex muslimer.....

   Radera
  3. @Mejram. Din lek med tankar leder inte fler sanningar. Du är bara en halmgubbe.

   Världen har 60 miljoner flyktingar och Sverige bokstavligen öser pengar över de ca 3-400 tusen som kom 2014-2016. Ca 90 % är män, några är verkliga barn. Plocka bort män med familjer så borde det finnas många desertörer och ekonomiska migranter. - "För de (ca tio) miljoner vi är här i landet är det bara 5% som är tex ..." ör resultatet fem hundra tusen. Ingen dålig start för de som vill bli fler med hjälp av österns jungfrur.

   Åter till din sanning, lever du AV immigrationen eller bor i ovanförskapsområden är det absolut sant att Sverige har aldrig varit tryggare!

   Radera
  4. Mejram, det där är bara floskler. Jag kan mer än väl sätta mig in i flyendes situation, dvs dom flyende som är tacksamma och glada och vill göra sitt bästa för att kämpa och ge tillbaka till landet som har öppnat sig med skydd för mig. 5 % muslimer bara? Så få? och ändå dominerar dom de dagliga kriminalitetsrapporteringarna om bränder skjutningar, stenkastning, våldtäkter och gängmord. Så sorgligt.

   Radera
 6. En stor eloge till Katarina Janouch som tar på sig "oket" och talar klarspråk.
  I Sverige är det inte länge passande att tala sanning.
  Det hon säger är ju sanningen!!!!
  Svea

  SvaraRadera
 7. Läser att Jonas Gardell har myntat ett nytt ord för att få tyst på sin motståndare, han skriver att Katerina rasistljuger. Hur skulle Jonas G och hans meningsfränder klara sig utan ordet rasist. Kalla nån för rasist så är debatten avklarad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rasistljuger?! Och Gardell som bara byfåneblundar.

   Radera