onsdag 4 januari 2017

Jash Doweyko-Jurkowski, om det inte har med kultur att göra, vad handlar det då om?

Årets fyrverkerikrigsfilmare Jash Doweyko-Jurkowski från Möllevångstorget skapar rubriker  i sydsvenskan: -"Att bete sig idiotiskt har inte med vare sig svensk eller arabisk kultur att göra."

Malmö förr, när svenskar firade nyår med raketer och fyrverkeri mot himlen.


Kaos på Möllevångstorget vid 23.40-tiden när ickesvenskar firar nyår,  flertalet raketer riktades mot folkmassorna. På bilden exploderar en raket bland flertalet personer på Möllevångstorget. 

Polisen höll sig undan från torget då de enligt uppgift annars blir mål för raketerna.6 kommentarer:

 1. I Sverige gäller svenska lagar och regler.
  Bara att efterleva,annars uuuut!
  Svensson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det funkar inte så anonym, ingenting fungerar i vårt mesland. Vi är snart ett muslimskt land för att svenskarna lever i god tro i sin tro på sossarna.

   Radera
 2. "Youtube, glutenfri vegansk fryspizza, Lambrusco och tortillachips med hemmagjord dippa. Så kan mitt ”nyårsfirande” beskrivas. Dessutom pallrade jag mig ut innan tolvslaget och dokumenterade de ökända festligheterna på Möllevången, där jag även bor." (http://blog.kolibrikon.com/author/jash-doweyko-jurkowski/)

  SvaraRadera
 3. Man kan verkligen undra varför han filmade. Han lägger ner stor möda på att tala om vad det är vi ska se, inte vad vi ser. Tror han att vi är dumma i huvudet. Skulle inte förvåna mig om han har välkomnat hit dom som avfyrade raketerna. Han kanske egentligen tycker att det var bra det som skedde.

  SvaraRadera
 4. Kanske för mycket kulturella bladgrönsaker.
  s

  SvaraRadera
 5. Det krigas dagligen mot polis och annan räddningspersonal.
  Ändra lagarna o skicka ut alla kriminella. Myndigheterna kommer ingen vart med daltandet de hånas av bråkstakarna som fortsätter att terrorisera. Respekten finns inte.

  SvaraRadera