torsdag 5 januari 2017

Jag vill sticka en nål i Stefan Löfvén, Så att all pösmunksluft pyser ur honom, och han landar på golvet mitt i verkligheten.


Samhällets prioriteringar ur en polismans ögon.DEBATT OCH INSÄNDARE:

- Vid 22-tiden på torsdagen den 21 april kallades polisbil 54-4320 med undertecknad och kollega till en lägenhetsundersökning.

En äldre människa hade inte avhörts och det kunde befaras ett akut hjälpbehov eller rent av ett dödsfall. Vi tog oss in i lägenheten, fann den äldre liggandes på köksgolvet, okontaktbar. Askgrå hy och en till synes helt utmärglad, undernärd kropp.
Vaga livstecken konstaterades. Ambulans tillkallades omedelbart. För övrigt bar lägenheten tydliga spår av en människa som kämpade med sin vardag. Utanför berättade en gråtande anhörig att familjen/anhöriga, under en längre tid, förgäves sökt plats på kommunalt hem/vårdinrättning, helt utan gehör.

Efter en snabb avrapportering via radion kallades vi på ett nytt larm. Personal ska vara hotade med kniv, på ett hem för ensamkommande pojkar i övre tonåren. Ett HVB-hem som drivs i kommunal regi. Personal hade larmat och räddningstjänsten ryckt ut med en mindre styrka för att stötta i avvaktan på polis.

Framkomna, möttes vi av tre brandmän och sex personer ur personalen, där de senare upprört berättade om kvällens händelser samt informerade om hemmet i stort.
Hemmet bebos av 26 ensamkommande med service dygnet runt. Totalt tjänstgör 17 personal för att tillhandahålla denna dygnetruntservice. Ett flertal med vårdutbildning.

Man vittnade om flera händelser liknande den i kväll och kände stor ängslan och uppbragdhet. Ständiga konflikter vid läggdags- och uppstigningar, ensamkommande som måste väckas ett flertal gånger och missar undervisningen med mera. Bråk och konflikter där några tilläts fördärva för alla.
Avsaknad av rutiner och strukturer samt handlingsplan för hantering av denna och liknande situationer. Personalen får inte själva ta kontakt med ansvarig kommunal chef. (min kommentar: WHAT!) Den kontakten ska filtreras via jourhavande räddningsledare på distans med mera.

En ur personalen, som blivit speciellt utsatt under kvällen och även tidigare, menade att man inte hade tillräckliga resurser. För liten personalstyrka mot för många ensamkommande på boendet.
Samma person valde att gå hem för natten, då kvällens händelser och liknande situationer fått modet och orken att tryta.
Konklusion: Vakna Svensson! Annars blir du dum på riktigt.


Bertil Mahnkopf
Polisinspektör Västra Fyrbodal
bohuslänningen.

Statsminister Stafan Löfvén.

”Vårt land ska vara en ledande och inspirerande kraft i världen. Där vi sluter klyftor och förverkligar de löften om frihet vi ställt ut till våra barn. Där vi investerar gemensamt i människor och miljö, i kunskap och konkurrenskraft, i trygghet i nuet och hopp inför framtiden.”

12 kommentarer:

 1. Denne dåre styr vårt land,rakt ner i avgrunden.
  Svenska folket MÅSTE ställa större krav på våra politiker!
  Texten till svetsarens face vittnar om storhetsvansinne.
  VÄNSTERN ÄR REGERINSODUGLIGA UPPVIGLARE!!!!!

  SvaraRadera
 2. Nisse i Hökarängen håller på att vakna. Dock inte alla och jag tycker synd om deras anhöriga som måste råka illa ut innan de eventuellt vaknar.

  Apropå pamfletten, var Löfven egentligen säger med att "investera i människor och miljö" är att allt världens patrask är välkomna samtidigt som vi ska slå ihjäl alla livskraftiga energikällor. När alla osubventionerade energikällor är borta och energibrist råder, hur kommer ransoneringen att gå till?

  SvaraRadera
 3. Han flummar på statsministern för han lever då inte i min värld.
  Mina grannar i huset bredvid har fått nya grannar i sin uppgång. Arabisk musik börjar spelas sent på kvällen när andra går till sängs och ska upp tidigt. Iväg till jobbet uttröttade och ursinniga. Det du herr Löfven är bara en liten nackdel men en stor för den som råkar ut för folk som härjar fritt och respektlöst. Fyfasiken vad jag blir arg.

  SvaraRadera
 4. En annan granne har glasat in sin balkong med masonitskivor o gjort det till ett rökrum. Det är absolut förbjudet för svenskar men tillåtet för utlänningar.

  SvaraRadera
 5. Toffelhjälten bor i Sagerska och frugan vill inte flytta därifrån, det är allt det handlar om.

  SvaraRadera
 6. Ett av mina kanskae lite halvhjärtade nyårslöften var att vara lite snällare mot alla.
  Gruppen "politiker" är redan ett undantag - efter 6 dagar.
  Jag kommer istället att vara ännu aktivare med kritik mot dem, Löfvén inte undantagen..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäll mot snälla, dum mot dumma, så är det Arlav!

   Radera
 7. Ingen av de senaste två statsministrarna har någon som helst utstrålning. Entoniga, enfaldiga, enögda o
  helt utan sans och vett.
  Sverige har krossats och vem rår för det om inte ledande politiker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt sant - men glöm inte bort vilka som röstat fram dem!
   DÄR ska stöten sättas in..
   Något jag alltid påpekar när någon klagar, vi har fått vad vi röstat för!

   Radera
  2. Brukar påpeka när folk klagar att dom har ju röstat för det. Då blir det tyst.

   Radera
 8. Svetsarens face är kraftigt retuscherat!
  Dock finns plattnäsan kvar.

  SvaraRadera
 9. Sminkad gris är ändå gris

  SvaraRadera