tisdag 31 januari 2017

Hur ofta äter du halalslaktat kött?


En gäst åt i augusti förra året en hamburgare med bacon på en hamburgerrestaurang,  i tron att det var bacon, dvs griskött, och inte halalslaktat kött. Men köttet visade sig vara kalvbacon, och slaktat efter religiösa föreskrifter.

Det ville gästen absolut ha undvikit, och hon önskar nu klara och tydliga markeringar på menyerna, om hur djuret har slaktats, innan dom hamnar som kött på tallrikarna på danska restauranger.

"Det går inte välja bort halal på samma sätt som andra kan tillvälja det. Att få välja bort halalslaktat kött i mitt sekulära hemland måste vara en högst rimlig begäran."  

Hur många är muslimerna egentligen, dom som vårt samhälle så villigt och ödmjukt anpassat sig efter? Hur kommer detta sig, vad är alla så rädda för? Eller är det pengar inblandade? Vem tjänar på detta?

5 kommentarer:

 1. FY FAN!,detta djurplågeri skall stoppas omgående!!
  Hela 87án består av bestialiska djurplågare!
  Hur kan dessa uslingar till politiker se sig själv i spegeln?!

  SvaraRadera
 2. Kycklingfabrikanterna tjänar på det för genom en märkning på förpackningen så kan en muslim se att en kyckling är halalslaktad och således köper de den varan då. Det klart att det fördyrar för en del slakterier fick byggas om så att slaktbordet blev vänt mot Mekka och en imam anställs som ska vara med vid slakt och läsa bön samtidigt som han tittar in i ögonen på kycklingen. Ja, käre tid, var f-n är vi på väg...
  Om man ska köpa kyckling och vill undvika halalslaktad så är det bara att vända på förpackningen (djupfryst) och se på baksidan om det sitter något litet mysko märke på baksidan. Jag tror det finns 12-15 olika märken för halalslakt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Karin, vet du hur det är med menyerna på restaurangerna? Och om det kostar slaktarna och fabrikanterna -var får dom tillbaka dom pengarna och vinst på det? Så många är väl halalätarna inte ännu?

   Radera
 3. Staten betalar för imamen som skickar via WU till IS !

  SvaraRadera
 4. 87án är delaktiga i djurplågeriet!
  Tänk på det,alla ni medlöpare!

  SvaraRadera