tisdag 24 januari 2017

Döda-Trumpfebern går inte över.Den ökar som en tsunami, växer och växer i styrka och aggression, människor som ruttnat inuti spyr ur sig den grönaste giftgallan och kan inte få nog. Minsta lilla antitrump-hatare går igång som en nyårssmällare, och då speciellt när dom har hittat likasinnade som dom kan få gruppspy och spegla sig med samtidigt.

Detta påminner mig om en hund jag hade en gång, Zac, världens ljuvligaste mustaschprydde herre. Han hade dock problem med sitt lynne.
Promenaderna avlöpte oftast friktionsfritt, men från ingenstans kunde han akutlacka-ur på mötande hund. Det var inte så enkelt att det var hanhundar, stora hundar, svarta hundar, prickiga hundar osv, så jag började försöka lista ut vad som triggade. Och mig veterligt, det kan ha varit doften, frisyren, gångstilen, men om Zac var på det humöret så tycktes ett hårstrå på huvudet räcka för att reta upp honom. Så oregerligt är det med Trumpligisterna.

Idag har dom lyckats hitta ett nytt Trumpord att gå igång på - "the people". = folket. Donald Trump har kallat folket för "the people"......Likt svältande vargar kastar dom rabiata hatarna sig över detta nya bete, ty när Trump säger "the people" så visar det i deras avloppsvärld bara att han är Mussolini, Chavez, Hitler, Kim Jong Un, alla andra djälvuska diktatorer, och alltså ett överhängande hot mot hela världen. Att artikeln i Guardian inte bara pekar ut Trump som hela universums ANTI-Krist förundrar mig.


Det här är löjligt, Trump använder ett vanligt förekommande engelskt ord, som när Blair, Reagan eller vem som helst annars säger det är fine. Men Trump är en sadistisk diktator med lömska planer? 

Trumphuliganernas petitessproblem tar än en gång över världens alla stora frågor. 

 Skulle det inte i himlens namn kunna vara okeij att ge presidenten en 14dagars respit? 63 miljoner amerikaner röstade på honom, och valsystemet har existerat i decennier nu.

Men ack, mänsklighet, värdighet, förnuft, sans, balans, nyans är inget Trumphatarna jobbar med. 

Kommentarsvar blir såklart: - No it is not "OK". Trump is a fascist that needs to be strangled in his political cradle.


3 kommentarer:

 1. Det är märkligt att man inte satt Trump i fängelse. Han är ju över 70 år. Hans "brottsliga" bana har börjat sent. Media som dom är nöjer sig inte med att vara tredje statsmakten, dom vill vara den första statsmakten.

  SvaraRadera
 2. Om man heter Jan-Werner Müller kanske man inte ska ge sig in på djupare textanalyser i det engelska språket? Inte nog med att han fascistanklagar Trump, han lyckas också förolämpa det amerikanska folket genom att smeta samma attribut på "the Founding Fathers". Ty den amerikanska konstitutionen börjar: "We the People of the United States, in Order to form a more perfect Union, establish Justice, insure domestic Tranquility, provide for the common defence, promote the general Welfare, and secure the Blessings of Liberty to ourselves and our Posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America.".

  SvaraRadera
 3. Nu är Trump president i USA.
  Han bryr sig inte ett dugg om världens dårhuspatienter!
  Ska bli spännande att se hur Trump utmanar ödet.
  YES.......

  SvaraRadera