lördag 14 januari 2017

Bamse är urtråkigt uppfostrande och förutsägbart extremvänsterkorrekt.
Droger,kapitalism, "rasism", barndiagnoser och homosexuella familjer, är bara några av de samhällsfenomen som Bamse känner sig manad att läxa upp sina små aningslösa läsare om, och att trycka in dom i åsiktskorridoren.


Nu är det dags igen. 

Finns det verkligen ett monster i skogen? Och stämmer det att Bamse inte längre blir stark av dunderhonung? Nu ska världens starkaste björn lära sina läsare om källkritik på nätet. 

Och gissa vem som ska lära våra små om  detta? 

Bamse är falsk men smart marknadsföring -  förklädd till barnvänlig liten gullig och mjuk nalle som är stark och snäll, döljer sig en propagandistisk Stalin med åsiktsjärnhand. 
5 kommentarer:

 1. Hur tänkte du här?
  Är källkritik inte viktigt enligt dig eller matar du ut allt du ser och hör som sanningar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att du, Barbro, saknar läsförståelse i "nysvenska"? "Källkritik" betyder troligen vänsterpropaganda men hade vänstern varit källkritisk hade den antagligen inte funnits. Jag, och jag tror aven Carina, tillhör den [antagligen sista] lyckliga generation som kom ut ur skolsystemet innan Palme och 68-vänstern, globalisternas lakejer, hade lyckats förstöra det och vi fick lära oss sann källkritik och att inte alltid lita på auktoriteter genom att använda sunt förnuft.

   Eftersom MSM inledningsvis var rätt slipade i sin filtrering av händelser så tog det mig en bra stund att upptäcka det och det var mordet, det finns inget annat sätt att beskriva det, på Ingrid i Landskrona 2010 som stack ut såpass mycket att jag började få en obehaglig känsla att något var fel. Sedan har det blivit mycket värre, på alla sätt och vis.

   Åter till Palme; Det är nog inte allom bekant att han, passande nog, Sveriges sista ecklesiastikminister var den som stod bakom LGR 69 som innebar startskottet till nedmonteringen av den svenska skolan genom att bland annat ta bort ordning- och uppförandebetygen. Han var också en av undertecknarna av "Regeringens proposition om riktlinjer för invandrar- och minoritetspolitiken m. m. (1975:26)" vilket också är grunden till den havererade integrationspolitiken.

   En god strategi att finna sanningen är att läsa vad motståndarna anser om sig själva och varandra och utifrån det och andra källor dra egna slutsatser. I dagens Sverige är det i mångt och mycket så att om du verkligen vill veta vad som hänt får du söka sanningen på utländska eller sociala medier och diskussionsforum. Att traggla en tråd på Flashback kan vara nog så jobbigt så det måste vara något speciellt för att man ska orka med det.

   Radera
  2. Tack Argus, med läsare som du kan jag väldigt behagligt och tillitsfullt luta mig tillbaka.

   Radera
  3. Hej Barbro, du missförstod mitt blogginlägg, källkritik kan inte vara viktigare än nu 2017, när det är Bamse och hans vänsterliga som tagit på sig tolkningsföreträdet. I inlägget vill jag reagera mot att vänsterextremisterna för ut sin propaganda mot små barn, som är lurade av den barnsliga och gulliga nallebjörnens yttre.

   Radera
 2. Mycket bra formulerat @Argus, ett uppvaknande som många känner igen sig i!
  Jag beundrar Ditt pedagogiska lugn, själv har jag kortare stubin när jag snubblar över faktaresistenta gäss, inspärrade i åsiktskorridoren ;-)

  Oceaner har runnit under broarna sedan man svalde MSM:s vilseledande dravel, journalister har ju som bekant lägst förtroende av samtliga yrkesgrupper i Sverige av en anledning:
  http://www.dagenssamhalle.se/kronika/ett-nytt-maktmedialt-samhaellskontrakt-30865

  Utan att avvika från ämnet vill jag bjuda på ett gott skratt; satir när den år som bäst:
  http://exilen.forumotion.eu/t995-god-satir

  TinTin-turken (det rabiata masskulturella världssamvetet Behrang Miri från ”Sundets pärla”, Malmö), kommer säkert att riva upp himmel & jord (utrensning & bokbål), när hen får vetskap om existensen av ”Bamse och Kalle Svartskalle” (1988 & nyutgåva 1993), där bidragsbedragarna utvisas och blir varmt välkomnade, väl tillbaka i sitt hemland.
  Detta ex av Bamse är klassat som kult, 500 sek. på Tradera.

  Därefter blev Bamse kidnappat, precis som Astrid Lindgrens alster, av kulturmarxister, hbtq-rörelsen och vänsterradikala som siktade in sig på våra oskuldsfulla barn, den kommande generationen.
  Många barn med frånvarande föräldrar indoktrinerades till små ”gremlins”, stenkastarvänstern som i dag ”skapar spänning” runt demokratiska torgmöten, allt i demokratins, identitetspolitikens och den heliga värdegrundens namn, halleluja!

  Den enda som förhoppningsvis kommer att klara den nykulturella skärselden är "Krösa-Maja", som ju redan från början förutspått sharias maktövertagande genom att maskera sig i hijab.

  //SvExit

  SvaraRadera