fredag 9 december 2016

Samhällskontraktet ensidigt brutet.

Det måste vara olagligt. Nån jurist som är villig  att testa detta?

4000 skattebetalande människor har fått sin sjukpenning indragen under årets nio första månader.Det är mer än dubbelt så många som under samma period förra året. 

Det är försäkringskasseläkaren - inte din läkare/specialist -  som har beslutet i sin hand, han/hennes slutsats kan innebära att en patient bedöms kunna arbeta hur sjuk patienten än är. Patienten får då sin sjukpenning helt eller delvis indragen. 

Bakgrunden till att försäkringskassorna blivit hårdare i sina bedömningar är att regeringen sagt att något radikalt måste göras för att komma åt kostnaderna för sjukskrivningarna. 

Dom som har det svårast, ja ni vet det finns grader i helvetet också, är dom som inte har en påvisbar fysisk åkomma. Nä försäkringskassan ger sig på dom som är för ambitiösa, dom som aldrig viker ner sig och aldrig säger nej, dom som pressas och jagas så hårt på sina arbetsplatser att dom brinner upp i hjärnan. Dom som tappar all ork, huvud - armar och ben väger ton - dom som tappar minnet och handlingsförmågan, dom som bryter ihop, fastnar i det svarta djupa hålet, får fysiska paniksymtom, blir oförklarligt aggressiva och gråter för allt,  dom som drar sig undan och stänger ute alla i omgivningen, dom som kämpar, kämpar och biter ihop, tills dom rent fysiskt inte orkar ta sig ur sängen. Denna livshotande sjukdom går inte att "bevisa".

Det krävs stor yrkeskunskap, specialistförmåga och vilja, för att sakta, sakta, under lång tid, kunna före en så psykiskt nedgången person åter till arbetslivet.  När allt dom vill är att gira bilen i höghastighet in i ett tråd för att undkomma den inre terrorn. 

Detta hände mig, men detta var lyckligtvis på den goda tiden, så SAS´personalavdelning svarade med hjärtat: -"Carina, var inte orolig, detta får ta den tid det tar, det viktigaste för oss på SAS är framför allt att du blir frisk och stark, och sen att du kommer tillbaka till oss alla här som ditt glada friska jag igen." 

Idag säger försäkringskassan:-"Vi tror inte på dig, och vi tror inte på din läkare, vi tror ni bluffar båda två. Inte ett korvöre!" 

Om jag hade varit lika djupt deprimerad och nergången idag, hade jag inte suttit här nu.

3 kommentarer:

 1. Det har kalasats för mycket med våra skattepengar.
  Först ut att straffas för utsvävningarna blir de sjuka.
  Helt i den socialistiska andan.
  Som vanligt,de som har minst krafter att försvara sig åker dit!

  SvaraRadera
 2. Det är politikerna själva som ska stå för notan inte dom svagaste i samhället.
  Deras snicksnack om mänskliga rättigheter finns bara på papperet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har fullständigt tappat kontakten med vanliga sårbara människor.

   Radera