måndag 26 december 2016

Prins Charles, UK´s svar på Henrik Schyffert, tackas för sin julhyllning till islam.

Prins Charles, mannen som förhoppningsvis aldrig blir kung, höll ett jultal och hyllade islam, fredens religion (tänk att somliga går på detta fortfarande!), och kräver tolerans av det brittiska folket.

Musharaf Ahmed, skriver en insändare i Independent, och tackar, som muslim, prins Charles för talet (OBS, mina kommentarer inom parenteserna): 

-" I en tid när islam attackeras (!), när så mycket desinformation (!) och missuppfattningar (!) om islam sprids, så hänvisar prins Charles till Den Helige Profeten (fred vare med honom), när han i jultalet sa ´När Profeten Muhammad utvandrade från Mecka till Medina, gjorde han det, för att även han och hans följare sökte frihet att dyrka.´  Jag uppskattar att prins Charles sa just detta, eftersom många rapporter nu talar om att muslimska attacker mot minoriteter ökar."  

Hmmm, Musharaf Ahmed och jag tycks leva på olika planeter. 

Jag vill inte tacka prins Charles för hans PKdravvel, tvärtom. Men, jag håller med prinsen på en punkt, jag är för religionsfrihet. Men, det är en tvåvägshållning. 

I utbyte mot toleransen för alla religioner, måste alla (ALLA!) religioner acceptera  västvärldens demokratier och vår europeiska värdegrund, våra lagar skall styra över alla andra hänsynstagande, oavsett hur djupt troende man anser sig vara.

 I västvärlden avrättar vi inte homosexuella eller "icke-trogna", och kvinnor har samma fri- och rättigheter som män - hemma, offentligt eller på arbetet. Dessa saker har vi värnat om i våra lagar, och bör aldrig nånsin åsidosättas eller ignoreras av någon enda religion, hur köpta politiker, diskrimineringsombudsmän och lagvrängare vi än har i EU. 

Den dag när alla religioner behandlar alla troende med samma acceptans och tolerans som dom själva kräver, det är den dagen när alla religioner kommer att tolereras fullt ut. Och enda chansen för EU att integrera 2 miljoner muslimer.

Men, jag ser inte många muslimer i den här tvåvägshållningen, oftast verkar dom köra på den enkelriktade vägen, som västs ryggradslösa etablissemang byggt upp på lösa och sandiga PK-boliner.
7 kommentarer:

 1. Varför tror du att "gamla Bettan" hänger i? På samma vis som drottning Victoria hade en imbecill son och vägrade släppa taget så att Edward blott fick 8 år på tronen hoppas nog Elisabeth i smyg att hon ska överleva sonen så att William blir nästa regent.

  SvaraRadera
 2. Det är inte många kvinnor på den bilden. Prinsen är säkert feminist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Feminister oroar mig betydligt mer än "populister".

   Radera
 3. Vad annat kan man förvänta sig av denne överbeskyddade curling prins.
  Han lever i en sagobubbla.
  Om nattskjortsfolket skulle ta hand om honom,skulle det bli annat ljud i skällan.
  Lucia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men han kan flyga en helikopter.
   Som pilot!
   Inte helt värdelös, med andra ord.
   En avundsjuk liten Jungman...

   Radera
 4. Fara å flyga, med andra ord eller draaaaaa,
  de kan han!

  SvaraRadera