onsdag 28 december 2016

"Kontaktskapande poliser" mot kriminaliteten och skräcksamhället.

Husby, i Sveriges undergång, december 2016.
Efter att ett flertal butiker blivit utsatta för rån och stöld i Husby centrum så har företagarna tröttnat. På fredag kommer de att stänga ner butikerna i området och samtidigt hålla en protestaktion för att visa sitt missnöje.I måndags blev Haytam Gabriels butik utsatt för inbrott vid en ”smash and grab”-kupp. Hela fasaden till byggnaden förstördes när en skåpbil körde rakt in i tobaksbutiken. Natten till tisdag blev butiken utsatt för ett inbrott – igen. Haytam Gabriel, som själv bott i Husby i 25 år, har tröttnat på att inbrotten blivit en del av hans vardag.

Företagarna som jobbar här avskyr området, det sker snatteri, hot och öppet våld varje dag här. Ska det vara så när man betalar skatt i det här landet? Det är vilda västern, säger butiksägaren Salam Kurda som också är ordförande för Husbys företagsföreningen.

 De kräver att Stockholm stad och polisen agerar.– Vi har fått nog. Man måste tillsätta fler resurser, inte bara tillfälligt utan ha en ständig närvaro. De måste lokalisera problemet och samtala med företagarna. Polisen är till för att säkerställa ett område och här är det inte säkerställt, säger Salam Kurda. Jag säger ÄNTLIGEN! Bra Husby företagsförening, ni imponerar med er rakhet och er kraft bakom orden. Stäng ner, visa att vi inte kan leva i ett samhälle utan lag och ordning!


Men.

Ygemans och Eliassons förhoppningsfulla pojkar svarar artigt butiksägarna:
– "Det vore jättetråkigt om de stänger ner, och vi vill göra allt vi kan för att stötta så att de inte ska behöva stänga ner. Vi får lyssna och prata med företagarna och se om vi kan stötta och hjälpa till på något ytterligare sätt", säger Niclas Andersson, lokalpolisområdeschef i Järva.

Butiksägarna menar att kriminella har tagit över området, hur ser polisen på det?– "Så ska det inte vara, det vi har gjort den senaste tiden är att vi har skapat områdespoliser som kommer kunna jobba mer synligt och mer kontaktskapande så att butiksägarna ska känna att de har bättre kontakt med polisen, så jag hoppas att det blir bättre och bättre framöver."  


-"Så ska det inte vara..... lyssna.........stötta........hjälpa........mer synligt............ hoppas..... bättre och bättre......" 

Jag tror jag dör.

8 kommentarer:

 1. på andra ställen i världen sitter bedragare i
  finkan. om några år här med.....

  SvaraRadera
 2. Anonym, du drömmer...Det blir inte ordning och reda i Sverige förrän landet blir ett islamistiskt kalifat och nån mulla typ Khomeini är ledare.
  Tyvärr.

  SvaraRadera
 3. När man ser namnen på butiksägare, kan man ge dem råd att flytta hem och starta sina butiker i hemländerna, för där finns det bara hederliga medborgare kvar för alla kriminella har flyttat till Sverige (och Tyskland). Finns säkert nåt flyttbidrag att söka för att komma tillbaks till värmen.

  SvaraRadera
 4. Svenska politiker och poliser är sopa för de vet att om de säger emot invandrarmobben då är deras dagar räknade. För hoten sätts i praktiken: nogo-zoner, bilbränder, skolbränder, skottlossningar och rån på öppen gata, gruppvåldtäkter osv. Dessa brott blir aldrig någon anklagad för, eller om då inte straffad eller om då minimistraff typ skyddstillsyn. Politikerna är livrädda. De vågar inte gå ut utan livvakter. Säger inte det allt?

  SvaraRadera
 5. Mähän är det gott om i Sverige.
  Någon form av en Saddam behövs tydligen för att stävja brottsligheten i vårt land.

  SvaraRadera
 6. Situation Sverige är så sorglig att man inte finner ord.
  Önskan om en "Saddam" är väl ändå att ta i?
  Bara att konstatera att våra politiker är regeringsodugliga.
  Svea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa människor klarar inte av att leva i en demokrati. Titta bara på förorterna där laglösheten exploderat.
   Man kan inte hålla på och dalta med brottslingar, vissa är som barn och testar gränserna.Polisen bjuder på kaffe och varmkorv men har det hjälpt?


   Radera
 7. Vad säger man?

  A.Nonym.

  SvaraRadera