fredag 23 december 2016

Jag är en kvinna med tre nu vuxna barn, som rest med dem över hela jorden. Vi har märkligt nog överlevt.


Jag blev delad ett inlägg på FB, om en mamma som jag inte känner. Jag läser och förvånas, vad är det med dagens unga, vågar dom ens stiga upp ur sängen utan en manual som staten tagit fram? Observera, jag är inte ute efter att håna eller chikanera den här mamman eller hennes FB-vänner alls, mitt inlägg syftar enbart till att ge en bild av, och söka förstå, hur dom klarar sig i det stora strapatsrika livet?

Mamman: - "Bokar och betalar en resplusresa för mig och sonen från Stockholm och söderut. Andra tåget från Linköping är inställt och ersatt med buss. Ringer bolaget och påpekar att min son behöver barnstol för att kunna resa säkert. Får svar att de inte har det, men kanske en kudde. What!? Min son är 16 månader och reser inte säkert på kudde.

Gör ett försök och går ändå till bussen, tänker att jag kanske har tur. Då visar det sig att de inte ens har en kudde, men de erbjuder sig att "bygga en" av två sätesdynor. Verkar inte förstå problematiken med detta.
Ringer för att se vilken ersättning jag kan få för att jag behöver se till att vi tar oss säkert hem de sista 11 milen. Får svar att jag får ordna det själv. Tack för julklappen KLT."

 Kommentarerna:

NN1: Men åh! Jag vill typ skjutsa er hem nu!
 NN2: Men va fan!👿 en kudde!😵
 NN3: Har taxin bil stolNN4: Ok tycker ju att någon på bussbolaget borde ha små barn så dom kunde lånat en stol.NN5:  Fy ... håll för öronen alla barn o känsliga. FAAAAN...
Jag blir sååååå arg. Kan de verkligen göra så. Följ upp och ring och skriv till dem efteråt!!! De ska ersätta dej fullt ut... och sveda o värk. Jag blir så besviken när jag läser. För jag vet hur omständigt det är att resa med barn ändå. Så er resa kunde fått bli bäst!!!
 Mamman: Jag satt bredvid en mamma på första tåget som jobbar på SR. Hon skulle tipsa en kollega som jobbar i Kalmar län och fick mitt nummer.
 NN6: Jättebra!!!. NN7: Men what? Är de inte skyldiga att lösa detta?
Mamman: Kan absolut tycka det, har inte hunnit läsa på. Med tanke på att det är lag på barnstol till små barn blir jag väldigt förvånad över deras förhållningssätt.
NN8: Oj va du fått min stol om jag haft nån. Och oj vad jag känner att jag velat hjälpa dej.
NN9: Vad dåligt av dem att inte fixa fram en stol..! Man ska ju inte behöva ta med sin egen om man bokar tågresa. Ligg på dem i efterhand om att få igen hela beloppet, det hade ju typ varit billigare för dem att köpa en bilstol än att bekosta taxiresa, då har de ju även stolen för framtida bruk :)

PS  Lagen om bilbarnstol gäller inte i buss.Lagen undantar barn under 3 år, äldre barn ska använda bilbälte.2 kommentarer:

 1. Visst är de märkligt att vissa av oss överlevt?
  Själv fick jag vara ute på Östersjön i roddbåt, ensam från 10 års ålder. Utan flytväst och jag skulle vara hemma kl 17 då serverades mat.
  (Kan det ha berott på att jag agerade likt gamla seglare, "vatten det har man i groggen, man badar inte i det..)
  Vassa moraknivar (i kolstål) hanterades från 6år. Har alla fingrar kvar.
  Jajaj, God jul iaf (och bränn er inte på juleljusen! Ha brandsläckare, vattenhink, brandfilt, brandvarnare hemma, se till att mobilen är laddad inför ev nödsituationer)

  SvaraRadera
 2. Inte undra på att landet ser ut som det gör med sådant trasigt folk. Åk eller stanna hemma!

  A. Nonym.

  SvaraRadera