lördag 3 december 2016

Italiens Brexit Moment. Imorgon.Inte ett ljud hittills i svenska statstrogna medier, men det är stor oro i hela Europa över morgondagens folkomröstning i Italien. Svenska medier tycks tro att om dom bara förtiger alla nyheter dom inte samtycker till, så försvinner nyheterna.

Valet handlar om ett antal av Renzis föreslagna reformer som kräver lagändring, väljarna ska ta ställning till statsskicket, och huruvida reformerna är en bra eller dålig idé. Men för dom flesta italienarna handlar det om förtroendet för Renzi, duger han eller inte. Ett NEJ imorgon kommer att leda till premiärminister Matteo Renzis avgång, och eventuellt riskera hela eurosamarbetet. 

Renzi var omtyckt 2014 när han kom till makten, men generellt har han tappat allt i takt med stigande arbetslöshet och den evigt pågående massmigrationskrisen. "Reformerna" anses lova mycket, men kortsiktigt drabbar det fattiga som blir ännu fattigare, och på lång sikt ger det ofantlig makt åt denna och framtida regeringar.

Att rösta NEJ har blivit synonymt med ett långfinger åt etablissemanget.

 Ett NEJ, som jag ser det, är nyckeln till Europas framtid. Så många EU-länder som möjligt måste lämna det överstatliga och diktatoriska EU, och därefter återuppliva samarbetet i EFTA. Efter UK och Italien - vad skulle sen kunna stoppa Irland, Danmark, Grekland, de östliga fyra, Nederländerna och Frankrike för att gå samma väg? Slutligen kommer EFTA att vara Europas huvudorganisation, och EU blir ett Större Tyskland för dom europeiska nationer, som Sverige, som låter sig hunsas av Berlin.4 kommentarer:

 1. Se för sjutton till att inte Euron rasar i värde på ett halvårs tid bara...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Herr Jansson...i Sverige har vi inga Euro, men däremot i Finland, några Euromynt har flygande svanar och hjortron blommor...bara det...!!

  Stefan H

  SvaraRadera
 3. Sverige kommer aldrig att lämna EU.
  Vi sitter fast i eländet, som en igenrostad vänsterskruv.

  SvaraRadera

 4. Thanks for posting this useful content, Good to know about new things here, Let me share this, . PL/SQl training in pune

  SvaraRadera