lördag 3 december 2016

GP och Smålandsposten sticker ut som fyrbåkar i det nordkoreanska mediaträsket.


Emanuel Karlsten, GP: Det är inte Facebook som skapar hatet, kulturministern!

"Facebook har gett oss ett verktyg att lättare än någonsin kunna skärskåda henne. Vilket är väldigt passande för en demokrati- och kulturminister. Plötsligt kan hon peka ut någon annan som ansvarig för den här röran. Inte polisen, inte rättsväsendet, inte samhället inte medborgaren. Nej, det är Facebooks ansvar. Och nu ska det tas i med hårdhandskar. Läs hennes uttalande igen.

“Nästa steg skulle vara att ta fram tvingande åtgärder. Men då gör vi också ingrepp i friheter och möjligheter som vi har vant oss vid. Det är ingen väg vi vill gå, det vill jag verkligen understryka. Men vi kan inte heller stå handfallna inför hatet.”

När blev vi Nordkorea? Sedan när står en demokratiminister och säger saker hon inte vill säga, men ändå säger för att sedan hota med att vi inte kan stå handfallna?

Fru Kulturminister. Hat är ett problem. Men det är inte främst på grund av Facebook. Låt oss säga att du förbjuder Facebook i det här landet. Låt oss säga att du till och med lyckas ge dem så höga böter att de kollapsar och konkursar, vad tror du händer då? Tror du hatet försvinner? Eller går det över till andra plattformar?

Istället för att hota och sanktionera mot Internet skulle du kanske kunna använda Facebook för att bättre förstå hur du kan använda din politiska makt till att göra ett samhälle som mår bättre.Hat är ett symptom på ett samhälle som inte mår bra, inte på ett Internet som måste botas."

1 kommentar:

  1. Vi har inte så många ministrar med lite kaliber, om ens någon, men Bah-Kuhnke står ut i mängden.
    Hon lider helt klart av ADIH-syndromet..

    SvaraRadera