tisdag 27 december 2016

Ett axplock nyord från 2016.

I min tappning.

Det bästa och nyfriska som hände efter brexit; - "trumpifiering" – förändring av den politiska debatten, från räddhågset fegpolitiskt korrekt till rak och frispråkig.

"Skamma" – få någon att känna skam, såsom reinfeldt, ullenhag, löfvén, fridolin, wolodarski, ramberg, aftonbladets politiska skribenter, ernman/schyffert/strömstedt och gardell ideligen skammar sig i utvikningsmedia.

"Samlarsyndrom" – sjukligt tillstånd där tex svenska kyrkans/miljöpartiets och centerns mani och samlande av ekonomiska flyktingar övergår vad som kan anses vara normalt.

"Preppare" – person som förbereder sig för att kunna överleva EUs samhällskatastrof, vi alerta och tidigt vakna borde alla vara preppare. Börja i morgon!


"Pappafeminist" – man som anammar feministiska ideal efter att ha blivit far till en flicka. Och som inte vågar kliva ur mjukisbyxorna, så länge svensk genusmilitarism har de dödande ögonen på honom, istället för på de massinvaderande könsförtryckarna.

"Läslov" – Löfvénlov på hösten när elever förväntas läsa extra mycket, ord som byts ut mot Brännabil-lov, förmodligen redan 2017.

"Ghosta" – göra slut med någon genom att sluta ge ifrån sig livstecken. Vi borde alla slutligen ghosta sjupartiet 2018.

"Frågestrejka – låta bli att ställa frågor därför att man vill bryta mönstret att kvinnor ställer frågor till och om män i högre utsträckning än vad män ställer frågor till och om kvinnor." Det var det dummaste hittills, tjura sig till okunskap, bara för att den jag vill fråga nåt - är av ett annat kön?!? Jag kommer att strejka mot detta ord liksom jag gör mot "hen".

"Dylanman – man som beundrar Bob Dylan, och som anser sig förstå honom särskilt väl." Rått asgarv. Såna har vuxit på trän en tid.


"Fredsring – manifestation där deltagarna håller varandra
i hand för att bilda ett symboliskt skydd runt ett objekt."

 "Fredsring" var det viktigaste, mest behövda och bästa nyordet! Jag älskar det, och ser hur svenska ungdomar på festivaler, konserter, kaféer, nattklubbar osv, från och med nu, håller varandra i hand, med raka ryggar och höjda huvuden, och tillsammans försvarar alla kvinnor och barn som utsätts för taharrush-våldet.
skånskan

5 kommentarer:

 1. Först armband nu fredsring!
  Sverige kan minsann...
  Jungman Jansson

  SvaraRadera
 2. Inte många av de orden man hört?
  Tycker mig nog ändå att jag är hyggligt uppdaterad.
  Var hittar man dem? Bland journalisterna på Söder interna diskussioner?

  SvaraRadera
 3. Fredsring behövs för att skydda unga flickor som blir omringade av hormonstinna, unga utländska män.
  Taharrush våldet frodas här i norr där jag bor.
  Häftiga unga killar med lustiga frisyrer antastar flickor på dansgolvet och får mord i sinnet vid avvisanden. Inträdesbiljetterna kostar, fattar inte hur dom har råd.
  Vakter som inte vågar ingripa av rädsla för diskriminerings anklagelser.

  SvaraRadera
 4. Nyordlistan
  https://minfil.org/KdJ2l2b6b3/nyordlistan-2016-02-25.pdf

  A. Nonym.

  SvaraRadera
 5. De flesta "nyorden" låter som barnspråk..

  SvaraRadera