onsdag 14 december 2016

Blytung ledarskribent smular sönder svenska kyrkans halleluljah-upprop.

Läs hela CAROLIN DAHLMANs text i Kristianstadsbladet: - 13 samfundsledare från svenska kyrkor har startat en namninsamling för en ”human migrationspolitik”. 

Enligt ärkebiskop Antje Jackelén vill man åter till den flyktingpolitik som fördes innan skärpningen som regeringen och oppositionen kom överens om i höstas. Solidaritet. Empati. Medkänsla. Barmhärtighet. De stora orden kommer från kyrkorna när de startar sitt julupprop. 

Men hur ska det fungera i praktiken? Så långt tänker man tydligen inte. Kanske knäpper de händerna och hoppas på under.

Vem som ska finansiera solidariteten framgår inte. Hur asylsökande ska få husrum och jobb diskuteras inte.

”Det är centralt i det som Jesus säger och gör att barnet står i centrum”, mässar Jackelén. Men Jesus levde för över 2 000 år sedan och kunde trolla fram mat. Vi som inte kan gå på vatten behöver tänka på räkningarna för asylboenden eller svårigheterna med den höga arbetslösheten bland nyanlända i Östra Göinge. 

Lokalpolitiker som lämnas med uppgiften att fixa skolplatser och bringa harmoni i ett mångkulturellt samhälle kan inte hoppas på att Gud hoppar in på nämndens sammanträde och ordnar till det hela.
Kyrkor har alltid gjort ett viktigt arbete för de svaga, men den flyktingkris vi ser idag kan inte hanteras genom att man virkar några tumvantar och säljer på en bazaar eller säger väl valda ord om medmänsklighet. Kyrkoledarna vill klä sig i skimrande gloria, men skulle behöva använda insidan av huvudet.

2 kommentarer:

  1. Man kan undra när godhetsapostlarna blir nöjda. Där jag bor så är det många asylsökande och ensamkommande unga män som bor på fina hotell, lägenheter reserveras för dom, dom får alla möjliga olika bidrag. Oavsett vad regeringen beslutar så ser dom lokala politikerna över hela landet till så att dom asylsökande får förtur till det mesta. För att inte tala om vad Migrationsverkets personal gör för att så gott som alla som kommer hit får stanna kvar. Snart får alla asyl. Oavsett om dom har rätt till det eller ej enligt dom regler som finns. Men ändå är inte godhetsapostlarna nöjda. Och höjer vi som vill följa dom regler och lagar som finns när det gäller flyktingar våra röster så blir vi anklagade för att vara främlingsfientliga och rasister. Sverige ligger ju inte så bra till när det gäller matematiken, godhetsapostlarna verkar ha sovit under dom flesta mattelektionerna, har inga begrepp om storleken på tal, miljarder för dom är ju en baggis. Att räkna till en miljard tar ca 100 år. Antje A var ju elev till Alexander Radl när hon pluggade i Lund, han som var Stasispion i 29 år, samtidigt som han var professor i teologi och kyrkoherde. Hon har noga undvikit att kommentera hans spioneri.

    SvaraRadera
  2. Vår värdelösa regering, får väl efterlysa en trollkarl, som kan ställa allting till rätta!
    Halleluja

    SvaraRadera