tisdag 8 november 2016

Medias skitigaste valkampanj nånsin.

På CNN häromkvällen hade amerikanska mediarepresentanter bjudits in för att debattera hur vi hamnade här. Varför media sedan Trumps dag ett i kampanjen, inte väjt för något i sina trakasserier, sin utfrysning, sin mobbning, sin förföljelse, sin svartmålning, sin ärekränkning, sitt lågvattenskvaller och sin hatpropaganda. 

Jag som inte ens kunnat lyssna på pinsamma svenska följa-john-journalister, har ännu mindre kunnat läsa en amerikansk tidning under valperioden. T . ex var Huffingtonpost länge en favorittidning med många bra och nytänkta artiklar, men hela polityren rann av i fulhetsen mot människan Donald Trump. Man har, utan risk och helt fritt, kunnat spy ur sig allt från bukens nio regioner, eftersom Clintonsidan äger "den enda och rätta värdegrunden". 

Det är alltså inte Hillary Clinton som eventuellt vinner valet i USA inatt, det är terrormedia. 


Nå, tillbaka till debatten om mediaklimatet på CNN häromkvällen, distans, självinsikt och självkritiskhet? Glöm det. Att skrivarna njutit av att vrålande ta hedern av en människa dygnet runt i ett års tid beror på - da-da: Donald Trump. 

De slemmiga murvlarna anser nu gråtmilt att de tvingats till de förbittrade och fientliga angreppen, för att det är Trump själv som utmanat dom.

Trump får alltså skylla sig själv, han fick så han teg. 

Bilden: Nidbildsgalleri, från söder stockholm.

1 kommentar:

  1. Om Clinton vinner så får vi väl hoppas att journalisterna gör sitt jobb, att granska makten för folkets räkning. Eller tänker dom fortsätta att skriva om Trump. Hillary C är förmodligen för mångfald. Men var är mångfalden när först maken är president och sen hustrun. I ett land där det bor många miljoner.

    SvaraRadera