torsdag 3 november 2016

Europa 2016 - så fruktansvärt skrämmande.


I Dewsbury en förort till Yorkshire, passerar två kvinnor som talar främmande språk, båda är täckta i svarta islamska niqabs, bara en ytterst smal glipa över ögonen är öppen. De två, precis som många muslimska kvinnor som bor här, talar lite eller ingen engelska. Dom flesta av dem kommer aldrig att ha kontakt med någon enda människa från en annan religion eller kultur, och i stort sett alla har hämtats till UK för att gifta sig med muslimska migranter. 

Fruarna har mycket begränsad frihet i sina liv, de föder barn, lagar mat eller går på tillställningar endast för kvinnor i den lokala moskén. Moskéerna drivs av Deobandis, en mäktig islamsk sekt, vars imamer har uppmanat sina följare att inte beblanda sig med kristna, judar eller hinduer.  

Detta är Saville Town, en av de rashomogenaste delarna av Britain: inte för att alla är gamla brittiska textilarbetare som förr, utan precis tvärtom.  De fåtal äldre britter som bor kvar i sina hus önskas bort, en hård knackning på dörren - och en främling i religiösa kläder kan stå utanför och erbjuda en hel plastpåse med kontanter för att köpa deras bostad.

 Deobandis ledare Pandor förbjuder kvinnor att lyfta på det svarta täcket, om det inte rör sig om passkontroll på flygplatser. Hans egen familj tittar aldrig på brittisk TV och anser att all musik är anti-islamsk.Trots att Pandor är rådgivare till två universitet— Bradford and Huddersfield — är han tydlig med att muslimska män endast får tillstånd att söka till universitet om de är där för att studera eller be, och "inte tittar på kvinnor". 

'Om Mohammed inte gjorde det, gör inte vi det' säger Pandor till BBC, ty Deobandi är en 'tillbaka till grunden' rörelse, vars följare lever som Profetens liv, för 14 århundran sen.

 En kvinna i västerländska kläder, som besökte Saville Town, frågade en muslimsk tonåring efter vägen, hans svar var en spottloska och ett hot: - "Stick härifrån, du ska inte vara här. Och kom inte tillbaka!" 

Och flyga flygplan, och titta på TV i UK, gjorde Profeten det? Eller kan man välja vilken grund man vill tillbaka till. 

Vad gör dom ens här? Varför är dom inte i Saudarabien? 

Kan det vara detta som Reinfeldt och Tony Blair tycker att dom lyckats så himla bra med?
2 kommentarer:

  1. Tillbaka till apstadiet ett önskemål för muslimer?

    SvaraRadera
  2. Är man inte redan där?
    Jag ser framför mig ett lämpligt område för ett studiebesök av svenska riksdagsmän ochh ffa - kvinnor. Gärna som ett obligatorium.
    Vore sannolikt ett effektivt botemedel mot den här grasserande pro-mussesjukan..

    SvaraRadera