måndag 21 november 2016

En önskedröm" Som spricker som en ballong mot en synål.

Dick Sundevall, Paragraf: -Vid årsskiftet byts rikspolischefen ut.


-Från tillförlitliga källor har Para§raf fått fram att rikspolischefen Dan Eliasson kommer att få avgå vid årsskiftet. Formellt kommer han naturligtvis inte att avskedas, för så går det inte till i Sverige med högre statliga chefer. Han kommer istället att få ett FN-uppdrag. Det var naturligtvis bara en tidsfråga innan det här skulle ske. Den stora och oroande frågan är vem som ska efterträda honom?

Regeringen vill troligen tillsätta en kvinna som rikspolischef. Om inte annat så för att vi aldrig tidigare haft en kvinna som högsta chef för polisen.

---------------

Problemet är att en av dem som på papperet har de bästa meriterna är en viss Carin Götblad. Hon har varit chef för landets största polisdistrikt. Visserligen blev resultatet av det förödande – men likafullt har hon varit länspolismästare i Stockholm. Hon är idag regionchef för området Uppsala, Gävleborg och Västmanland, och hon sitter med i polisens Nationella strategiska ledningsgrupp. Vad den gruppen har åstadkommit upplever landets medborgare dagligen i form av frånvarande poliser och allt fler brott som inte blir uppklarade – men likafullt kan det se bra ut i ett CV. 

-----------------------

 Carin Götblad är känd inom polisväsendet för tre saker:
– Hon härskar genom att söndra.
– Hon tillsätter bara närstående ja-sägare under sig.
– Hon är ett kontrolfreak.

 Så - varför i all världen byta mot sämsta-nånsin- same-same?

 

2 kommentarer:

  1. Carin Götblad, kompis med Lena Tysk som mordhdotade sin kollega i Sala när hon kritiserade organisationen. En annan polischef( utan polisutbildning och erfarenhet av polisisär verksamhet), delade ut välbetalda tjänster till kompisar utan poliserfarenhet. Har Carin Götblad inget med detta att göra..??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon ligger till sängs med Dan Eliasson.

      Radera