onsdag 9 november 2016

Kom och ta oss nu då!Medan Sveriges beskäftiga och lättlästa hata-Trump-journalister sitter och fnular på hur i hesike han kunde vinna och hur vi ska trösta barnen, så har BBC den moraliska pliktkänslan att istället fundera över varför Hillary Clinton förlorade.

Det mest extraordinära valet i USAs historia, blev en revolt mot det politiska etablissemanget. Och få personer personifierar det politiska etablissemanget som Hillary Clinton. Under kampanjerna blev hon för mijontals människor, ansiktet för USAs trasiga politik. 

Donald Trump lyckades locka tillräckligt många väljare i tillräckligt många stater eftersom han har klarat av att framstå som den ultimata under-doggen. Och Clinton som dem ultimata insidern. 

Han var protestkandidaten. Hon var status quo. 

Extremisterna i Sveriges usla regering och allians, börjar nu skaka lite på knoppen, - "....hmmmmm........om det inte är supergaphalsarna i media, Ernman, Niklas Strömstedt, Timbuktu, Gardell, Nujen och Schyffert som vi ska försöka vinna valet med.....eeeeehhhhhh.....vilka är det då........???? 

När dom sju partierna har kopplat att dom satsat på halta hästar, och att det inte gör varken från eller till om dessa korrekta kravpersoner flyttar till Nordkorea, så kommer nästa megaproblem - hur ska dom som i åratal avfärdats som rasister - den numera berämda tysta, men röststarka, majoriteten - förmås rösta på dem igen? 

Kom och försök ta oss nu då, det ska bli mitt nöje att betrakta era galanterier och närmanden. Jag riktigt längtar efter löften om höjd pension, svensk kultur, fler bostäder, riktig trygghet, riktiga sjukhus, riktiga skolor, riktig äldrevård, stängda gränser för illegala, och inte minst riktig polis och ett riktigt rättssystem. Till att börja med.


1 kommentar:

 1. Kul läsning, håller också med dig, dagens (9/11)
  roligaste var dom här 2 (tycker jag).
  1. USA röstar och Malena Ernman vill starta en motståndsrörelse i Sverige ha ha ha ha ha ha ha ha ha!
  2. DN's, "så här talar du till barnen om Trump"
  Varför i hela helv... ska man tala med barn om Trump????

  SvaraRadera