söndag 23 oktober 2016

Visst måste en mamma göra vad en mamma måste göra.En viral succé blev det när den argentinske politikern Victoria Donda Perez ammade sin åttamånaders baby i talarstolen. Nu har isländska politikern inte varit sämre hon, tog fram babyn och tutten i alltinget -  och båda tokhyllas världen över. Kvinnorna betraktas som feministiska hjältar och deras aktion som en viktig kvinnlig maktframskjutning.

Unnur Brá Konráðsdóttir säger att "a mother´s got to do what a mothers´s got to do, och att hon hoppas vara en trendsetter som får människor att bli mer framsynta framöver."

Framsynt. Eller hur. 

Våra viktiga folkvalda politiker tror att dom har friheten att välja vad de gör på den arbetstid som vi betalar dem höga löner för. 

Somliga väljer att samtidigt spela pokémon, andra att mata sina spädbarn, andra att sova, andra att inte ens vara där. Vi får väl vara tacksamma att dom inte ligger med varandra när dom för debatten om samhällets framtid.

Deras små offentliga spädbarn kommer att växa upp med en aggression mot mödrarna som inte tyckte dom var viktiga nog att stanna hemma med, njuta av den viktigaste tiden tillsammans med, och bygga upp en livslång trygg grund för. Mammorna kommer att få betala det högsta priset för sin självbelåtna modefluga. 

Vi vanliga har mer vett, ingen av oss skulle komma på den absurda tanken att amma när vi sitter i snabbköpskassan eller t.ex kör en ambulans.2 kommentarer:

  1. När väl denna totalt förvridna tid i mänsklighetens historia väl blåst över kommer de att bli betraktade som de poserande avvikande de är.

    Jag säger som Strindberg, det är synd om människorna, i synnerhet barnen.

    SvaraRadera
  2. Väntar på första barnafödseln i riksdagshusets plenisal!
    Oooopppss

    SvaraRadera