onsdag 19 oktober 2016

Våra naiva politiker.


Tapani Juntunen, M.

-"Angående religiösa friskolor.
Det är så tragiskt att inget parti driver frågan om att stoppa religiösa friskolor. Inget faktiskt.
Samtliga åtta partier tycker detta är en fantastisk idé.

Jag tror religiösa friskolor det är ett perfekt sätt att locka till sig de allra mest fanatiska, fundamentalistiska, och reaktionära grupperna som huvudmän.

Om nu inget parti tycker att detta är en fråga värd att driva, då måste jag övergå till att stötta Socialdemokraternas förslag om kommunal vetorätt mot etablering av friskolor. För jag accepterar inte att någon islamistgrupp startar en endaste islamistskola i Sverige. 

Finns det en, så är det en för mycket. I Borås ville kommunen säga nej till en muslimsk skola, men det gick inte för skollagen tillåter inte kommunen att säga nej. Jag har tidigare delat artiklar om huvudmannen till den muslimska skolan
-Waberi, som i mina ögon inte är något annat än en islamist. Klokt nog hade Borås kommun observerat att det är delvis könssegregerad verksamhet som gäller. Och bön ska ske på skoltid. Sånt tillåter alltså befintlig lagstiftning."

Synonymer till naiv:barnslig, aningslös, omogen; enfaldig, lättlurad, lättrogen, dum, korkad,primitiv.

5 kommentarer:

 1. Eller

  ….om man som löfven, redan tidigare (om än motvilligt), erkänt att (S + MP + generaldirektörerna) varit naiva i sin godtrogenhet (men trots det inte nämnvärt ändrat sin realpolitik), ser vi oss kanske nödgade att genomskåda och förkasta naivitetsmotivet som en lögn, tillägnad det än mer naiva väljarkollektivet?

  ….och i stället stämpla ”quisling” i pannan på det "lågpannade" PK-patrasket i beslutsfattande positioner?

  Man borde inte slentrianmässigt kunna åberopa naivitet i samma existentiella frågor, utan att krav på mentalt friskhetsintyg och att ämbetsmannaansvaret snarast återinförs.

  Quisling:
  landsförrädare, förrädare, kollaboratör, samarbetsman, femtekolonnare, överlöpare.

  //SvExit

  SvaraRadera
 2. Ingen utbildning behövs för att bli politiker!
  Trots detta går vi snällt till valurnorna varje valår och röstar fram idioterna!
  Sug på den sura karamellen!

  SvaraRadera
 3. Fattar politikerna att de pojkar (främst) och flickor, som genomgår dessa madras-skolor är nästa generation av hårdföra IS-krigare.

  SvaraRadera
 4. Har man utbildning blir man inte politiker.
  s

  SvaraRadera