måndag 31 oktober 2016

Påve Franciskus rockar!


Och jag njuter.
Jag är född kristen, men inte extremt insatt i katolicismen, vet inte hur många följare påven har i hela världen, hur korrupt eller kvinnoförtryckande religionen är, hur många barn som utsatts för övergrepp eller den omstridda abortfrågan. Men jag hör en klok, ödmjuk, nutida, lågmäld och sympatisk man som talar om hopp, försoning och enande. 

Det är den ljuvaste musik i mina öron, en dag i Sverige 2016 fyller påven oss svenskar med värme, tacksamhet och kärleksbudskapet. Som förr i Sverige.

Övriga 364 dagar om året, sedan decennier nu, härskar islam våra liv och våra medier med terror, bombsprängningar, masslakter, halshuggningar, sharialagar, självmordsbombare, härskarambitioner, hedersmord, överkränkthet, syraattacker, gruppvåldtäkter, barnavåldtäkter, kalifatkrav, översitteri, grundlagsförakt, demokratiförakt, hot, hat, omåttliga krav och extremt sadistiskt våld.

18 kommentarer:

 1. Ja, det är en mycket förförisk taktik. Jag hoppas du hörde vilket avtal som skrevs på också. Jag blev chockad! Ingen information till folket som vanligt. Makteliten har redan kommit överens bakom våra ryggar! Vilken har bett om det? Svenskarna? Tyskarna? Gud bevare oss väl. En gång räddade Gustav II Adolk oss från katolicismen. Låt inte alla de som dog i kriget för vår skull ha varit förgäves.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket avtal pratar du om?
   Anna

   Radera
 2. Det som är skrämmande är hur lätt folk luras. Rockstjärnestatus. Påven kommer hit helt överraskande så ingen hinner reagera eller fråga sig varför. En hysteri jobbas upp. Massor med folk för att ge intrycket av hur populärt det är och hur populär han är och då accepterar folk. Hysteriska ungdomar. Blick inifrån bussar. Ungdomar är lättlurade. Alla vill vara med i gånget. Skratta och har roligt. Hur många visste om syftet med det hela och vad som skrevs under. Hur har två människor rätt att skriva under något som binder upp oss inför framtiden. Vad tror du blir nästa steg? Vems underteckningar blir det då?

  SvaraRadera
 3. Jag har rentvagit mig ifrån all religion, alla ismer och alla godhetsapostlars lena tungors tvetalan.
  Efter den krigiska religionen Islams härjningar i vår värld, är det dock lätt att duperas av en lågmäld frälsares älskvärda röst.
  I Helighetens namn amen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen blir det just Islam som blir det sista trappsteget. Detta var det första och en ny Gustav II Adolf lär vi nog aldrig få se mer. Dessvärre. Vi har insett hur tacksamma vi skall vara mot honom och de som offrade sina liv för oss.

   Radera
  2. "Inte insett" skall det vara.

   Radera
 4. Händelsevis torgför han även ORUBBLIGT påbud, som har potential att på nga generationer rent av äventyra livet på planeten- redan i högsta miljökris-läge. Förbud mot användning av ("tillverkade") preventivmedel - i en värld med sanslöst ökande befolkning! Vilket vansinne! Lyckligtvis har Europas ”gamla” katolska länder ( t.ex.Italien självt) mest sedan länge slutat att hörsamma sina påvar…
  Och för oss i EUROPA har "snälle" pope Francis nu också andra katastrofala planer. Han agiterar ( i ord och handling-LESBOS! ) för en obegränsad flykting-politik. Och söder och öster om oss har vi det myllrande AFRIKA och MENA-ländernas … ja, just det –ISLAM. Nästa projekt ?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och projektet heter Abrahams barn. Och det första avtalet skrevs under bakom ryggarna på oss i samband med det förföriska påvebesöket. Folk stod glatt och jublade utan en aning om vad som pågick i de slutna rummen.

   Radera
 5. Religioner och ffa islam ska bekämpas. De har aldrig stått på småfolkens sida någonsin.

  Peter Dahl

  SvaraRadera
 6. Påven har över miljarder med följare

  SvaraRadera
 7. Ledsen att jag retade upp somliga. Själv lät jag mig njuta av synbar godhet denna enda dag, jag behövde det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vill ju gärna ha något att tro på i denna hopplösa värld. Själv har jag lite svårt för religiösa personer och karlar i klänningar. Jag som själv anser att jag är god av normalgraden har alltför ofta upptäkt att jag besitter mer godhet än de självutnämnda profeterna.

   Vad ska vi då tro på Carina? Jag hoppas på Trump och tror på Le Pen. Jag hoppas att Donald inte seglar under falsk flagg och tycker mig ha sett en karaktärsfast kvinna hos Marine.

   Radera
  2. Vi är lika Argus. Måtte det bli et paradigmskifte.

   Radera
 8. Jag var på Malmö Arena igår och såg påven på nära håll, faktiskt en halv meter. En 79-åring med pigga ögon. Och faktiskt gillar han Luther. Själva arrangemanget var politiskt korrekt med klimathysteri och refugees welcome och sosse-Löfven men påven undvek så gott det gick politik och höll sig till kristendomen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halv meter?!? Stor upplevelse! Oförglömligt.

   Radera
 9. Carina-Fina ska inte vara ledsen.
  Dina blogginlägg är suveräna och rör om i grytan.
  Tack för ditt engagemang.
  Svea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svea, no worry - jag är aldrig ledsen så länge ;-)

   Radera
 10. Man må tycka vad man vill om katolicismen, men på nästan alla "onda områden" är de rena snövita amatörer jämfört med en religion/politiskt system som snabbt fått allt starkare fotfäste i landet.
  Utan att nån tycks bry sig i någon högre grad, och de som gör det, de ser det som berikande!

  SvaraRadera