måndag 17 oktober 2016

Nu kära läsare, måste vi använda hjärnan, Ty Sverige har ingen längre.Allt fler personer får ersättning från staten efter att de suttit frihetsberövade misstänkta för brott som de senare inte döms för. 

Under förra året fick 2201 personer rätt till ersättning från Justitiekanslern, en ökning med hela 73 procent jämfört med sex år tidigare.

Rättsexperten: - Det här är jätteintressanta (!) siffror därför att det kan bero på att människor i större omfattning än tidigare (!) sitter frihetsberövade, men att polisutredningarna inte når hela vägen (!) fram till åtal eller i de fall där de går till åtal så resulterar det i friande (!) domar. Man borde (!) gå till botten med varför det förhåller sig på detta sättet.
Summan på skadestånd som betalades ut till frihetsberövade under 2015 uppgick till nästan 86 (!)miljoner  kronor, vilket är rekordhögt. 

Sverige behöver uppenbarligen hjälp med tankearbetet, har vi nån smart idé som vi kan skicka till Brottsförebyggande Rådet och justitiekanslern som bevisligen står helt hjälplösa.

1 kommentar:

  1. Betala bara ut till riktiga svenskar så kommer det bara bli 1-2000:- per år.

    SvaraRadera