torsdag 20 oktober 2016

20 dar kvar.


Trump skakade om nattens debatt med Clinton genom att vägra lova att acceptera valutgången. Stämningen var surt osande vid den tredje och sista debatten, och slutade utan handskakning.

Som vanligt utmålas Clinton som storsegrare, och redan president, av alla de som bara läser samma slags tidningar och bara lyssnar på samma slags nyheter.

 Men Gud bevare oss om USA får ännu en sociopatisk Clinton i Vita Huset, ryktet säger att varje gång Clinton öppnar munnen så kommer det ut en iskall lögn.
Trump däremot  är direkt, inte nån retoriker överhuvudtaget, men talar oftast sanning. Han är affärsman och han har haft sin beskärda del av upp-och nergångar. Alla kvinnorna som nu beskyller honom för sexism, hade kunnat anmäla honom för länge, länge sen - så varför just nu?

Hillary Clinton däremot är en lysande talare, precis som Obama. Stora ord, men är i grunden oduglig på att leverera. Vill folket ha ännu en big-talker som sin ledare i fyra år? Eller vill dom ha en opolerad men ärlig president,utan hemlig agenda, som kan uträtta saker? 

Elegant (tröttsam) retorik står mot rakhet och handlingskraft. Dagens västmänniskor tycks välja ledare som bara säger vad dom vill höra, de verkar inte bry sig iota om leveransen och eftervalsperioden.

Trump kan mycket väl bli en ny Thatcher en riktig doer utan  värdelöst nonsenssnack. 

Som ickeamerikan är jag intresserad av USAs utrikespolitik, Clinton är en krigare och kan öka på konfrontationen med Ryssland., men Trump har en mer realistisk inställning.Trump har också uttalat sympatier för Brexitpolitiken, vilket visar att han vill se en ny väg utstakad för väst. Och det gillar jag.

18 kommentarer:

 1. Valet står mellan pest & kolera.
  Vart har alla rättskaffens och pålitliga människor i politiken tagit vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Valet är en fars som spårat ut. Fullkomligt ovärdigt.

   Radera
  2. Vem beror det på?

   Radera
 2. Jag föredrar en politiskt erfaren person framför en Putinlakej som plötsligt kan trycka på knappen till kärnvapen i tron att det är ett TV-spel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Politisk erfaren = genomkorrupt. Man kan undra var du fått "nyheten" om kärnvapenknappen och TVspelet ifrån.

   Radera
 3. Skulle Putinlakej trycka på kärnvapenknapp för att eliminera Putin? Mycket mer troligt att en krighetsande gammelpolitiker gör det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym2016-10-20 13:35 får representera alla som sväljer de mest löjeväckande lögnerna utan att blinka. Det är som att lyssna på uppfinnaren från Sundbyberg i Lorry; "Tänkte inte på det". En blivande klassiker i paritet med de "Döda som flyr på Medelhavet".

   Radera
 4. Jag hoppas ärligt talat att Trump vinner. Det skulle vara så roligt att få se svensk press go bananas dagen efter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yes! Ungefär som den genanta hanteringen efter Brexit, fast miljoner gånger värre för svensk gammelmedia.

   Radera
 5. Håller med anonym. Få se svensk media,den urbota dåliga regeringen hur dom kommer att reagera, om Trump vinner,vilket jag hoppas på. Krävs w hel del att byggs ett stort företag, något som kan komma till nytta. Killary, har mycket blod på sina händer.

  SvaraRadera
 6. Håller med anonym. Få se svensk media,den urbota dåliga regeringen hur dom kommer att reagera, om Trump vinner,vilket jag hoppas på. Krävs w hel del att byggs ett stort företag, något som kan komma till nytta. Killary, har mycket blod på sina händer.

  SvaraRadera
 7. Slår på TV-n, och på rapport har man ytterligare ett avslöjande om Trumps sexaffärer. Nu har en en kvinna trätt fram och menar att Trump utsatte henne för sexuella trakasserier förra årtusendet, 1998. Varför väntar man 18 år med att anmäla? Och varför tar svensk media upp en sån tveksam sak?

  SvaraRadera
 8. Jo i takt med att PK-pressen nyttjat alla sin insamlade negativa sidor om Donald,tvingas man i än högre grad nu,själva producera sina sagor kring honom...
  Fäster ingen större uppmärksamhet åt dessa.Vad jag tycker mig ha upptäckt är,att Hillery tvingas äta än mer "aufputschmittel" i samband med sina uppträdande.Inte märkligt att hon ibland vid överdoser,tuppar av på scenen.
  Därtill har denna stridbara karriärkvinna gått upp en viktklass,och befinner sig nu i samma tungviktsgrupp som Merkel.Det kostar på,att dagligen åka runt och njuta lyxmiddagar inkl.goda drycker !!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  2. Jo i detta fall kan man göra så...Hennes apliknande uppförande med primaterna på Zoo,legitimerar ett sådant !
   F.ö.sitter du dagen lång framför din PC
   ,och väntar på att få plita ner dina oförskämdheter,mot allt och alla ??

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  5. Välkommen åter Lars Å.Månsson.
   Härligt att se att det fortfarande finns go, sisu och viktiga inlägg från dig här på Carinas sida.

   Radera