onsdag 31 augusti 2016

Svenska myndigheter ber så fruktansvärt mycket om ursäkt för att vi är svenskar, talar svenska, har svenska lagar och bor i Sverige.

Efter problemet med att icke svensktalande kan ha svårt att förstå vad trafikinspektören säger, svarar nu trafikverket att "språket  är inget hinder."

–  Vi tycker det är helt okej att vi visar med tecken och ibland har vi små skyltar, säger Rickard Granlund, chef på förarprovsavdelningen på Trafikverket.

Samtidigt har Trafikverket satsat mycket på information kring teoriprovet där man kan få hjälp med översättning på andra språk.

Abdel Ahad som bor i Borås har haft problem att förstå vart han ska köra under uppkörning eftersom han inte kan svenska. Han har missat två uppkörningar och tycker att han borde kunna få bättre hjälp.  

Små skyltar, lite tecken, och en snäll och hjälpsam bilskolläraren, så ska det säkert ordna sig för Abdel. 

Fint. Allas lika värde.

4 kommentarer:

 1. Gummiband som skyddar oss mot våldtäktsmän!
  Små skyltar å teckenspråk så att Abdel kan få sitt körkort!
  Vad förväntas nästa idiot lösning bli för att behaga det nya herrefolket?
  Foten!!Borde vara en god lösning på alla problem dessa bortskämda ...... förorsakar skattebetalarna!

  SvaraRadera
 2. Saxat ur Södertäljetidning Oktober 2006:

  ”Utlandsfödda lever farligt i trafiken.
  Stockholm.
  Utlandsfödda är inblandade i fler trafikolyckor än svenskfödda visar en rapport. Det gäller både när de sitter bakom ratten och när de rör sig i trafiken på annat sätt.
  Manliga bilförare från Mellanöstern är inblandade i olyckor nästan fyra gånger så ofta som svenskfödda förare medan kvinnliga bilförare från samma region är inblandade i mer än fyra gånger så många olyckor som svenskfödda kvinnor. (TT)”
  Slut citat.

  Detta publicerades 20 år efter det att Lilla Saltsjöbadsavtalet slöts 1987, så jag antar att den ansvarige på TT sedan länge förvisats till någon källarskrubb utan fönster och glömts bort.

  Jag tvivlar på att statistiken förbättrats på de senaste 10 åren.

  Artikeln ger förklaringar på varför åsneryttarna nästan alltid är representerade när man passerar olycksplatser, speciellt i storstadsområdena, och bakomliggande fakta är en stor anledning till varför trafikverket ser sig tvingade att förenkla och skräddarsy körkortsproven för att gynna analfabeter, emotionellt störda psykopater och vissa menaiter med genomsnittligt IQ på 64.

  Trafikverket hoppas kanske på att fusket med "professionella uppkörare" minskar om kraven sänks till en nivå motsvarande grav efterblivenhet.

  Jag undrar hur länge det dröjer innan snarlika anpassningar sker inom pilotutbildningarna, gud hjälpe oss för jihad-charter….

  //SvExit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anpassningen är redan införd för politiker samt riksdagsledamöter, landstingspolitiker
   s

   Radera
 3. Du har missförstått. Det är Allahs lika värde...

  SvaraRadera