måndag 15 augusti 2016

Gonatt Malmö. Gonatt Sverige. Gonatt välfärdstanken.


Igår talade jag med en kvinna i trettio-års-åldern, vi talade om hur Sverige blivit  trasigt, gått sönder, som dom naiva politikerna säger. Hon och jag tycker mycket om varandra,  men står långt ifrån varandra när det gäller samhällsfrågor. Men nu delade vi irritation över att ingen i Sverige kan nånting längre, ansvar existerar inte, och allt haltar. Hur blev det så? 

Hursomhelst, hon var tydlig med att det kontrakt som äldre svenskar byggt upp med staten, är inget som hennes generation och generationerna efter står för. Hon menar att om hon betalar 52 % i skatt, så ska det komma henne och hennes familj till godo, att de unga människorna inte känner nån som helst förpliktelse för alla andra människor - som dom unga gladeligen bjuder in - i Sverige.

Ojjj, tänkte jag. 

Fast när jag läser nyheten nedan, så är jag på! Lägg ner hela välfärdstanken och skattefördelningen! Den goda tanken har rövats bort av girigheten och myndigheternas lössläppthet med våra pengar.


Läs och förfäras: - "Familjen, två föräldrar i 40-årsåldern med fyra barn, har haft löpande försörjningsstöd sedan 2012. Nu vill de ha pengar till en längre resa eftersom deras ena son inte mår bra. Han har vid flera tillfällen svimmat på grund av stress och han har tappat motivationen eftersom familjen inte kan åka på semester som andra barn i hans ålder.

Föräldrarna har lämnat in intyg från skolsköterska och psykolog som visar att familjen är i behov av en resa till en annan ort. 

De vill nu ha extra bistånd till hyrbil, bensin och fyra dagars logi för antingen en semesterresa till Skara Sommarland (13 192 kronor) eller till Lalandia i Danmark (10 460 kronor).Politikerna i stadsområdesnämnden Norr säger nej. Det får räcka med Skånetrafikens sommarkort så att familjen kunde resa inom Skåne och till exempel besöka Tosselilla Sommarland. 

Politikerna har också hänvisat familjen till kommunens gratisaktiviteter.

Förvaltningsdomstolen ger nu föräldrarna rätt och river upp politikernas avslag." 

Men gratisaktiviteter och Tosselilla Sommaland biter  inte på pojkens svimningar??Dra mig baklänges.

SDS

4 kommentarer:

 1. Jag har svimmat MÅNGA ggr av politikernas idiotbeslut men får ingen hjälp.Får kravla mig upp så gott det går med egna krafter.
  Kanske en karusellbiljett hade hjälp mig så pass mycket att jag kan bli helt tossi i huvudet.
  Förvaltningsdomstolen vill kanske skänka en slant till en fattig skattebetalare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du vit svensk? Inte en chans i landet som delas upp i dom som får, och vi som inte får.

   Radera
 2. Svimning p.g.a. stress tycker skolsköterska/förvaltningsdumstol ska botas med stressiga nöjesparker?
  Lås i stället in de omättliga, svimningsapatiska kravmaskinerna i en lugn, mörk källare på migrationsverkets förvar tills luktsaltet börjar verka, för vidare transport till permanent ökensemester.

  Som skattebetalare finns det 250 000 fattigpensionärer som jag hellre bjuder på semester….

  //SvExit

  SvaraRadera
 3. Vi biter i det sura äpplet en stund: Skolsköterskan var med stor sannolikhet kvinna...psykologen? Förvaltningsdomstolen?
  Nog är det en och annan batikhäxa med i spelet.

  SvaraRadera